Skip to main content

Koningsdag 2024 | Deze festivals zijn er in Rotterdam

Op 27 april is het weer Koningsdag en dit jaar blaast onze koning maar liefst 57 kaartjes uit. Als we denken aan Koningsdag, denk wij aan veel oranje, tompoucen, feestjes, drankjes en gezelligheid. Dit jaar komt de koninklijke familie niet naar Rotterdam, maar bezoekt de familie het Drentsche Emmen. Heb je nog geen plannen gemaakt voor deze dag? Dan wordt het tijd om plannen te gaan maken. Daarom delen wij de leukste festivals in Rotterdam zodat je een geslaagde feestdag tegemoet gaat!

Koningsdag 2024 evenementen

We vieren dit jaar Koningsdag op zaterdag en een leuk weetje: volgend jaar vieren we deze nationale feestdag ook op zaterdag omdat Koningsdag in 2025 op een zondag valt. Wat er dit jaar voor festivals worden georganiseerd in Rotterdam, we vertellen het je hieronder. 

1. Kralingse Bos Festival (KBF)

Dit jaar wordt ook weer het Kralingse Bos Festival georganiseerd en het heeft een nieuwe naam gekregen: KBF. Er zijn vier podia te vinden in het park met ieder zijn eigen genre. Er zijn al wat namen bekend van de line-up en je kunt optredens verwachten van o.a. Yade Lauren, Sunnery James & Ryan Marciano, Ben Klock en Josylvio. De kaartjes zijn te koop vanaf € 49,-. Je kunt ook een ticket halen van € 40,-, maar dan moet je wel voor 16.00 uur binnen zijn. Het festival is van 13.00 tot 23.00 uur.

 > Haal tickets voor het Kralingse Bos Festival

2. De Oranjetuin

De Oranjetuin is een nieuwkomer met Koningsdag en het is tegelijkertijd de opening van De Kerktuin, een pop-up terras bij de Arminiuskerk. Verwacht dansjes, drankjes en gezelligheid. De line-up is nog een verrassing, maar er is wel al bekend dat alleen vrouwen komen draaien. Je kunt een 'Maxima' ticket halen voor € 20,- en het feestje is van 14.00 tot 23.00 uur. 

> Haal tickets voor De Oranjetuin

3. Kingsland Rotterdam

In het Zuiderpark vind je Kingsland Rotterdam. Er komen artiesten optreden zoals: Broederliefde, Jonna Fraser, La Fuente, Flemming, Oliver Heldens en nog veel meer. Naast de Mainstage is er ook nog een extra stage te vinden op het terrein namelijk een house/techno stage Give Soul met o.a. Benny Rodrigues. De early-birds zijn inmiddels uitverkocht, maar je kunt nog wel regular tickets halen voor € 54,50 per stuk. Het festival wordt georganiseerd van 12.00 tot 21.30 uur.

Haal tickets voor Kingsland

4. Kroonjuweel

Houd jij van ronkende techno, opzwepende house en vlammende hardtecho en rave muziek? Dan is Kroonjuweel een goed festival om te bezoeken tijdens Koningsdag. De line-up bestaat uit namen zoals: David Vunk, Fafi Abdel Nour, OG Karin en Subfiction. De tickets gaan snel en inmiddels is de derde fase ingegaan. Je kunt een kaartje scoren voor € 39,50 + € 3,95 servicekosten. Het festival wordt georganiseerd in de Merwe-Vierhavens van 12.00 tot 23.00 uur. 

> Haal tickets voor Kroonjuweel

5. Royal Republic

Op zoek naar een gratis feestje tijdens Koningsdag? Dan ben je bij Royal Republic bij Graden of Bird op het goede adres. Tijdens de verjaardag van onze koning Willem-Alexander kun je dansen op hiphop, r&b, afro, dancehal en meer. Phil Peoples, Ray Escobar, Acquistion en Cijntje komen plaatjes draaien achter de dj tafel. In de groene containers kun je biertjes, cocktails en houtovenpizza's bestellen.

6. Koningsdag op het Stadhuisplein

Midden in de stad in Rotterdam op het Stadhuisplein kun je ook een dansje doen. De feestcafés op het plein slaan de handen in één voor deze knalfuif. Het feestje is vanaf 14.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Early bird tickets zijn uitverkocht, maar je kunt nog regular tickets kopen voor € 16,50 per kaartje. 

> Haal tickets voor Koningsdag op het Stadhuisplein

Dit was ons overzicht van de leukste festivals in Rotterdam tijdens Koningsdag 2024. Hopelijk zit er wat leuks tussen. Alvast heel veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.