Skip to main content

Kom naar de open dagen in Rotterdam en ontdek welke studie bij jou past!

Begin jij in september aan een nieuwe studie? Zorg dan dat je op tijd begint met oriënteren op de mogelijkheden. Het nieuwe schooljaar lijkt nu misschien nog ver weg, maar het is belangrijk dat je goed nadenkt over je studiekeuze. Op open dagen kun je gelukkig veel informatie krijgen over studies waarin jij geïnteresseerd bent. In deze blog lees je wanneer de open dagen in Rotterdam zijn.

Erasmus Universiteit Rotterdam

De open dag voor bachelors bij de Erasmus Universiteit vindt plaats op 15 februari 2020. Ben jij al naar een open dag geweest en wil je meer informatie of komt deze datum je niet uit? Dan is een meeloopdag misschien wel iets voor jou. Je volgt dan een hoor- en werkcollege, samen met eerstejaarsstudenten. Ook krijg je een rondleiding over de campus. Zo’n dag is ideaal om te zien hoe de sfeer op de Erasmus Universiteit is!

Wil jij in september een master beginnen aan de EUR? Kom dan op zaterdag 30 november naar de Master Open Dag. Je kunt je online aanmelden voor informatierondes over de studies waar jij interesse in hebt.

Hogeschool Rotterdam

Bij de Hogeschool Rotterdam worden veel open dagen gepland. Zo kun je er terecht op 2 november, 11 december en 1 februari. Er wordt hier informatie gegeven over HBO bachelor-, maar ook over associate degree opleidingen. Associate degree opleidingen duren twee jaar in plaats van vier. Ook is het voor veel opleidingen mogelijk om in deeltijd te studeren, bijvoorbeeld als je al een baan hebt. Op de website van de Hogeschool vind je meer informatie over de verschillende open dagen.

Inholland

Op zaterdag 14 december organiseert Inholland een open dag van 10:00 tot 14:00 uur. Je kunt je hier aanmelden, waarna je meer informatie ontvangt. Ook bij Inholland is het daarnaast mogelijk om een dagje mee te lopen. De data hiervoor verschillen per opleiding. Je vindt een overzichtje van de data en meer informatie op de website.

Willem de Kooning Academie

Ben jij geïnteresseerd in een kunstopleiding? Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de Willem de Kooning Academie. Deze kunstacademie biedt zowel bachelor- als masteropleidingen aan. De open dag vindt plaats op 1 februari 2020. Ook bij deze instelling moet je je van tevoren aanmelden om de open dag bij te kunnen wonen.

Codarts Rotterdam

Codarts Rotterdam is dé school voor muziek-, dans- en circusopleidingen. Deze bijzondere hogeschool organiseert verschillende open dagen voor verschillende disciplines. Zo kun je op 23 november naar de open dag voor Circus Arts en op 30 november naar de open dag voor Muziektheater. Op de website van Codarts vind je een overzicht met de verschillende open dagen. Let goed op, want de dagen worden op verschillende locaties georganiseerd. En vergeet je niet aan te melden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.