Skip to main content

Kamer of appartement huren? Denk hier dan aan!

De zoektocht naar een kamer of appartement lijkt misschien eindeloos, maar ook jij gaat een mooi stekkie vinden! En als je deze eenmaal gevonden hebt, dan gaat het waarschijnlijk opeens supersnel. Daarom kun je maar beter van tevoren goed op de hoogte zijn van alles wat je moet regelen als je gaat huren. Dan heb jij straks alles snel geregeld en kan je meteen verhuizen.

Gas, water en licht

Soms huur je een woning inclusief, maar meestal exclusief gas, water en licht. Dit betekent dus dat je dit zelf moet regelen. Lijkt lastig, hè? Valt mee hoor! Eigenlijk hoef je alleen maar in te vullen waar je huishouden uit bestaat en in wat voor huis je gaat wonen. Het beste kun je energie vergelijken om zo de voordeligste aanbieder te vinden. Zonde om meer te betalen dan nodig is, toch? Gas en licht sluit je af bij een energieleverancier en water sluit je af bij het waterbedrijf in jouw regio. Zorg wel dat alles ingaat op de dag dat je contract ingaat, anders kun je een boete krijgen! Dus doe het ongeveer twee weken van tevoren, dan weet je zeker dat je op tijd bent.

Tv en internet

Zeker nu we veel thuis studeren is internet heel belangrijk. Af en toe op je 4G via je telefoon is niet zo erg, maar elke dag colleges daarop volgen is niet zo handig. Houd er rekening mee dat je internet ook op tijd aanvraagt. Het duurt vaak eventjes voordat ze een router bij je bezorgen en voordat het contract in kan gaan. Hetzelfde geldt voor tv. Het meest voordelig is om voor een pakket te kiezen met internet en tv samen. Heb je genoeg aan Netflix en kijk je bijna nooit tv? Dan zou ik lekker alleen internet doen! Je kan immers tegenwoordig alles online terug kijken ;-).

Verzekeringen

Zeker niet onbelangrijk: verzekeringen afsluiten. Als je in een huurhuis gaat wonen, raad ik je zeker aan om een inboedelverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt veel schade door brand of inbraak. Een inboedelverzekering kost heel weinig per maand, dus dat is het zeker waard!

Huurtoeslag

Bij sommige kamers of appartementen mag je huurtoeslag aanvragen. Als jij aan de huurtoeslag voorwaarden voldoet, dan krijg je een grote tegemoetkoming in de huurprijs. Dat is lekker! Soms kan het je wel de helft schelen. Zeker het uitzoeken waard.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.