Skip to main content

Je tuin verduurzamen doe je zo!

Je hoort voortdurend mensen praten over het klimaat en duurzaamheid. Misschien vind jij dit erg belangrijk of houd jij je er totaal niet mee bezig. Je hoeft niet extreem veganist te worden om bij te dragen aan de duurzaamheid. Elke kleine duurzame keuze die jij maakt helpt mee voor het klimaat. Je kunt onder andere duurzamere keuzes maken voor jouw tuininrichting. Zo kan je nog meer genieten van jouw tuin. In deze blog geef ik tips hoe je jouw tuin duurzamer kunt inrichten. 

Vogelhuisje

Houd je van knutselen? Bouw dan een vogelhuisje. Als jij onhandig bent, kan je er een kopen. Vul het vogelhuisje met voer of hang er voerzakjes aan. Je kunt door het vogelhuisje niet alleen genieten van de vogels om je heen, maar je zorgt er ook voor dat ze eten hebben. Zoek een goede plek om het op te hangen, zodat de vogels beschermd zijn tegen slecht weer. Zorg er ook voor dat de kat van de buren er niet gemakkelijk bij kan.

Lounge stoel

Door een lounge stoel bij tuinmeubelshop.nl te kopen zit jij lekker comfortabel buiten deze winter én zomer. Reken maar eens uit hoeveel elektriciteit jij bespaard als je niet binnen zit. Vergeet natuurlijk niet jouw verwarming binnenshuis uit te zetten. Als jij het voor elkaar krijgt om jouw tuin relaxt te maken, ben je sneller geneigd om lekker buiten te gaan zitten. Kies een lounge stoel die past bij jou en neem eventueel een voetenbankje erbij. Meer buiten zitten is ook positief voor jouw gezondheid, waardoor je tegelijkertijd het klimaat en jezelf helpt.

Planten

Planten zetten CO2 om in zuurstof en filteren schadelijke stoffen in de lucht. Daarbij kunnen ze er ook voor zorgen dat jouw humeur beter wordt. Kies planten die passen bij de hoeveelheid zonlicht die in de tuin. Anders gaan jouw planten snel dood. Gebruik regenwater om jouw planten water te geven. Je kan makkelijk met een regenton regenwater opvangen. Koppel de regenpijn hieraan. Vind je dit te veel gedoe? Plaats dan een emmer of ton in de tuin als het regent. 

Tuinverlichting

Duurzame verlichting is bijvoorbeeld led-verlichting of verlichting met zonnepanelen. Led-verlichting is qua aankoop wel iets duurder dan een gloeilamp, maar een led lamp gaat soms jarenlang mee. Dit is met een gloeilamp absoluut niet het geval, dit gaat vaak na een paar weken al stuk. Hierdoor is led-verlichting op lange termijn voordeliger.

Decoraties

Er is volop keuze om jouw tuin te decoreren. Kies voor spullen uit een kringloopwinkel, herbruikte spullen of maak zelf iets. Misschien heeft de buurvrouw nog wel een leuk bankje in de tuin staan die je een upgrade kan geven. Door zelf iets te maken is het leuker om de tuin op te zoeken zodra de zon schijnt.

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt hoe je jouw tuin duurzamer kunt inrichten. Je hoeft niet alles te veranderen, maar kunt het stap voor stap kiezen. Kies de tips die passen bij jou en ga aan de slag. Heb je de smaak te pakken? Geef dan meteen jouw studentenkamer ook een nieuwe look. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.