Skip to main content

Hoe leer je nieuwe mensen kennen in Rotterdam

Rotterdam is een grote stad en kan best intimiderend zijn wanneer je hier komt te wonen. Iedereen is druk bezig en het kan lastig zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Voor studenten is het soms best een opgave om een nieuwe vriendenkring te maken. Vandaag geef ik je een paar tips die je kunt gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen in je (nieuwe) stad.

Meetup

Meetup is een site waar je je voor een hoop evenementen kunt aanmelden. De ideale site dus om mensen te ontmoeten. Er is zelfs een Meetup genaamd “Meet New People in Rotterdam”! Die naam zegt denk ik genoeg. Er is voor iedereen wel een activiteit beschikbaar die je leuk vindt, dus maak je geen zorgen dat je naar plekken moet die je weinig interesseren.   

Uitgaan

Je moet er natuurlijk wel van houden, maar uitgaan kan zeker voor nieuwe vrienden zorgen. Misschien ken je wel iemand die in de buurt woont, maar die je al een tijdje niet meer hebt gesproken. App hem/haar een keer en vraag of een keertje een biertje willen drinken. Wie weet neemt die persoon wel andere vrienden mee waar je mee kunt chillen. En natuurlijk kun je ook gaan socializen met andere mensen die in de club of bar zitten. Als je het lastig vindt om random mensen aan te spreken, dan helpt een biertje of twee je wel om dat extra beetje moed te krijgen.

Tinder

“Tinder?!” zul je nu vast denken. Ja, Tinder is in het leven geroepen voor het vinden van dates, maar je zult verrast zijn over de hoeveelheid mensen die niet op Tinder zitten puur voor het daten. Er zijn genoeg studenten die naar een nieuwe stad komen en zich aanmelden bij Tinder om nieuwe mensen te ontmoeten. Probeer het een keertje, niet geschoten is altijd mis.

Sport

Een andere manier om nieuwe mensen te ontmoeten is het doen van een teamsport. Bij vrijwel elke sport zul je een aantal dagen in de week moeten trainen. Bij een teamsport doe je dit, verrassend genoeg, met andere mensen! En die mensen kunnen heel gezellig zijn, zo ook buiten de training. Wie weet kom je daar echte vrienden voor het leven tegen.

Studeergroep

Als je in Rotterdam studeert, dan heb je natuurlijk medestudenten. Medestudenten zijn een ideale manier om nieuwe vrienden te maken. Stel je open op en wees vooral jezelf. Je nieuwe vrienden komen dan bijna vanzelf. Je kunt ook een studeergroep starten. Zo maak je niet alleen nieuwe vrienden, maar help je elkaar ook met de studie. Win-win situatie dus!

Het ontmoeten van nieuwe mensen is makkelijker dan veel mensen denken. Je moet gewoon even je best doen en dan gaat het eigenlijk vanzelf. Stel je open voor nieuwe ervaringen en je gaat al snel je vriendenkring verbreden!

Groetjes,

Jelle

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.