Skip to main content

Hoe kun je het beste voor je examen oefenen?

Je leeft in een heel spannend jaar. Ben je van plan om na je examen in Rotterdam te gaan studeren. Dan kijk je daar vast al enorm naar uit. Maar zo ver is het nog niet. Dit jaar ga jij je examen afleggen. Misschien blaak je wel van zelfvertrouwen. Als dat zo is, hou dat dan zeker vast. Het kan ook zo zijn dat jij je zorgen maakt en de zenuwen krijgt. Niet nodig, er zijn eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat je vol vertrouwen aan je examen kunt beginnen. Hoe dan? Simpel, het examen oefenen. Dat doe je bijvoorbeeld met de examenbundel.

Goed voorbereiden op je examen en eventuele herexamens

Vraag het je ouders maar. Hoe hebben zij het gedaan als er weer een examen in het verschiet lag? Als ze eerlijk zijn zullen ze toegeven dat ook zij het wel eens fout hebben gedaan. Door pas op het laatste moment te beginnen met leren, blokken en stampen. Dat kan best een tijd goed werken, maar je neemt toch te veel risico's. Je bent jong en in staat om in korte tijd veel informatie in je op te nemen en te verwerken. Maar je bent niet onkwetsbaar of onvermoeibaar. Je kunt veel beter een planning maken en elke week een gedeelte van je leerstof doornemen en jezelf testen of je alles begrepen hebt. Langzamerhand maak je je de stof eigen en je zult merken dat het dan ook langer blijft hangen.

Door je examen te oefenen je examenuitslag positief beïnvloeden

Misschien heb je examenvrees of weet je van jezelf dat je moeite hebt met de manier van vragen stellen op examens. Dit is iets dat je kunt oefenen, zodat je gewend raakt en meer zelfvertrouwen krijgt. Hoe dan? Door examens van voorgaande jaren af te leggen. Dezelfde manier van vragen, dezelfde stof, maar er hangen geen consequenties aan. Waar vind je oude examens? Die hebben we voor je verzameld in de examenbundel. Examens met antwoorden, zodat je jezelf kunt testen en je prestaties evalueren.

Trainen, oefenen, jezelf testen en verbeteren

Je examen oefenen, dat voelt misschien wat vreemd. Dat is het niet. Doe je ook aan sport? Moet je dan niet elke week trainen? Dat is precies wat je examen oefenen is: trainen. Het is minder gezellig, maar zeker niet minder spannend. En er hangt veel van af. Als jij je examen haalt, kun je doorstromen naar werk of een vervolgopleiding. Door je examen te oefenen wen je niet alleen aan de manier van vragen stellen, je kunt ook zien waar je kennis nog wat extra training nodig heeft. Die zwakkere punten, daar besteed je vervolgens extra aandacht aan. Voel je je zeker, dan leg je nog een examen uit de examenbundel af. Ben je vooruitgegaan of moet je nog wat stof bijspijkeren? Als je ruim op tijd met dit proces begint, hoef je je niet onzeker te voelen en hou je bovendien tijd genoeg over voor leuke activiteiten met je vrienden.

Een hogere slagingskans met planning en je examenbundel

We hebben het gemerkt. Het examen oefenen met de examenbundel laat zien dat leerlingen meer vertrouwen in zichzelf krijgen. En we zien dat het slagingspercentage toeneemt. Gun je jezelf dit voordeel?
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.