Skip to main content

Hoe jij de badkamer van jouw nieuwe appartement kunt inrichten

Een groot deel van ons leven bevinden we ons in de badkamer. Deze privé plek moet een plek zijn waar jij je op gemak voelt. In deze blog lees je hoe jij jouw badkamer mooi kunt inrichten.

Tegels

Bij het betegelen van jouw badkamer heb je de keuze tussen natuursteen of keramische tegels. Bij natuursteen is geen een tegel hetzelfde, omdat het een natuurlijk product is. Dit laat je badkamer uniek en luxe uitstralen. Keramische tegels worden grotendeels uit klei en zand gemaakt. Deze tegels zijn erg duurzaam, omdat ze lang meegaan. Bij deze tegels kan je de tegels hetzelfde laten maken en kiezen tussen verschillende kleuren en patronen. Doordat het gemaakt is van klei zal je eerder krassen zien in deze tegels. Ook worden deze tegels ten opzichte van de natuursteen tegels sneller koud. De natuursteen tegels houden warmte langer vast.

Toilet

Bij de keuze van je toilet is het belangrijk om rekening te houden hoe lang de mensen zijn die hier regelmatig gebruik van moeten maken. Dit lijkt misschien niet zo belangrijk, maar wist je dat we gemiddeld 43 uur per jaar op de toilet zitten? Dat is best een groot deel van onze tijd. Als je toilet niet op de goede hoogte zit kan je zelfs ontlastingsproblemen krijgen. Als je eenmaal de goede toilet hebt gekozen sta je voor de keuze van een toiletbril. Er zijn vele soorten toiletbrillen. Er zijn modelgebonden en universele toilettenbrillen. Modelgebonden toiletbrillen zijn gemaakt speciaal voor bepaalde merken toiletten. De universele toilettenbrillen passen in principe op alle soorten toiletten. Bij de laatste soort toiletbril moet je goed meten of  de toiletbril daadwerkelijk op je toilet past. Er is altijd een kans dat de toiletbril niet 100% aansluit op de toilet.

Douche of bad

Helaas heeft niet iedereen de luxe om te kiezen voor beiden. Helemaal nu huizen steeds kleiner worden. Een douche en een bad zou namelijk ideaal zijn! Vraag jezelf bij de keuze af hoe vaak je daadwerkelijk gebruik zou maken van een bad. Je kunt natuurlijk ook douchen in een bad, maar veel mensen vinden dit niet fijn. Vind je dat geen probleem? Dan is de keuze snel gemaakt. Als je duurzaamheid belangrijk vindt kan je beter kiezen voor een douche. Bij een douche gebruik je gemiddeld 65 liter warm water en bij een bad 120 liter water per keer. Deze berekening gaat uit van iemand die 9 minuten lang doucht.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.