Skip to main content

Hier scoor je je studieboeken!

De zomer vliegt voorbij en helaas is het alweer bijna september. Dit betekent dat je langzaamaan moet gaan beginnen met het voorbereiden op de studie. En boeken kopen hoort hierbij. In deze blog lees je waar je (goedkoop) je boeken kunt inslaan!

Bol.com

Op Bol.com worden heel veel verschillende boeken verkocht. Grote kans dat de juiste editie van jouw studieboek hier ook bij zit dus! Het fijne aan deze website is dat je makkelijk kunt checken welke verkoper het boek het goedkoopst aanbiedt. Daarnaast kun je hier ook veel tweedehands boeken kopen. Sommige boeken worden bovendien ook als eBook verkocht, wat vaak ook scheelt in de kosten.

Studievereniging en ouderejaars

Heeft jouw studie een eigen studievereniging? Dan is het handig om te checken of je via deze weg je studieboeken kunt kopen. Soms hebben verenigingen een deal met een bepaalde bookstore of leverancier, waardoor je korting kunt krijgen. Ook kun je via de studievereniging in contact komen met ouderejaars, die misschien wel van hun boeken af willen. Heb je geen studievereniging of wil je hier liever geen lid van worden? Dan kun je natuurlijk ook zelf op zoek naar een ouderejaars die zijn/haar boek wilt verkopen. Zo hebben veel studies een Facebook-groep of -pagina waar zulke oproepjes gepost kunnen worden.

Studystore

Studystore is vaak de winkel waar je naar verwezen wordt door docenten van je opleiding. Hier koop je je boeken meestal niet héél goedkoop, maar je vindt hier wel makkelijk het juiste boek. Daarnaast kun je hier, netzoals bij Bol.com, je boeken ook weer verkopen wanneer je er klaar mee bent. Zo bespaar je toch wat centjes.

Bookmatch.nl

Bookmatch.nl noemt zichzelf de Marktplaats voor boeken. Er is een groot aanbod aan tweedehands boeken, die er vaak nog prima uitzien. Wat ook fijn is aan deze site, is dat je kunt zoeken op onderwijsinstelling en opleiding. Zo kun je makkelijk zien welke boeken er voor jou opleiding gebruikt (en verkocht) worden.

Als je extra geld wilt besparen, is het handig om te checken of je de studieboeken écht nodig hebt. Het komt vaak voor dat er maar een paar bladzijdes uit een boek aan bod komen tijdens een vak. Hoeveel je uit het boek moet lezen, kun je meestal terugvinden in de cursushandleiding. Ook kun je aan ouderejaars vragen of zij het boek veel gebruikt hebben. Wordt het boek helemaal niet zo vaak gebruikt? Dan kun je ervoor kiezen om het niet te kopen. Met de aantekeningen van colleges en online samenvattingen kun je ook een heel eind komen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.