Skip to main content

Hier scoor je de leukste meubels voor een goede prijs in Rotterdam!

Het inrichten van je huis, appartement of kamer kan veel geld kosten. Heel veel geld zelfs. En wat hebben veel studenten nou juist niet? Precies, veel geld. En dat is natuurlijk helemaal prima, want als student werk je nog niet fulltime en heb je dus nog geen salaris waar je u tegen zegt. Maar wees gerust. Er zijn genoeg winkels waar je voor een schappelijke prijs je inkopen kunt doen. Zo zit je niet met een lege portemonnee op je nieuw gekochte bank. Behalve als je “hoarder” bent natuurlijk. Maar dan heb je waarschijnlijk al bijna elke winkel leeggekocht met de laatste euro’s die je kon vinden. Maar goed, terug naar de hamvraag. Waar scoor je nou de leukste meubels voor een goed prijsje in Rotterdam? Ga lekker zitten. Neem een kop koffie, water, bier of wat sterkers en lees deze blog voor het antwoord.  

Rataplan Rotterdam

Ik had mijn vooroordelen al klaarliggen toen ik voor het eerst richting Rataplan Rotterdam reisde. Zeg nou zelf, tweedehands spullen zijn nooit echt… mooi, toch? Nou dat vooroordeel heb ik gelijk in de tweedehands prullenbak gegooid. Want Rattaplan heeft echt ALLES. En de spullen zijn daarnaast ook gewoon van kwaliteit. Niet allemaal natuurlijk, maar veel meubels zoals banken, kasten en tafels zien er gewoon nog top uit. Het enige verschil is dat je hier misschien 80 euro voor een bank neerlegt, terwijl deze een paar honderd euro in de winkel kost. Eigenlijk alles wat je kunt bedenken is hier te vinden. Je moet soms alleen even zoeken. Pas wel op. Je komt waarschijnlijk met veel meer spullen naar buiten dan dat je van tevoren had bedacht.

Jysk

Jysk heeft eigenlijk altijd aanbiedingen. Combineer dit met meubels die vaak niet heel duur zijn en je hebt een superdeal. Ook op het moment dat ik deze blog schrijf zijn er weer aanbiedingen tot 50%. Boekenkasten voor 40 euro, een bureaustoel voor 60, bureaus voor een prikkie en een bijzettafel voor 13 euro. Het is altijd de moeite waard om even langs Jysk te gaan wanneer je plannen hebt om je huis in te richten (of te herinrichten). Check wel of er kortingen zijn. Zo niet, dan kun je beter even wachten. Het duurt vaak niet lang voor de kortingen weer terug zijn.

Kringloopwinkel Rotterdam

Net als Rataplan is Kringloopwinkel Rotterdam een tweedehandszaak met een groot assortiment. Deze bestaat uit onder andere boeken, elektronica, huis- en inrichting, kleding en meubels. Het is ook maar een paar minuten lopen vanaf Metrostation Blijdorp dus je bent er zo. Natuurlijk ga je niet met een kast of bank terug de metro in (wat wel lekker zou zitten trouwens). Dus ga je grote inkopen doen, dan moet je met de auto komen. En dan moet je helaas betalen voor parkeren, maar ach we moeten wat overhebben voor onze voordelige spulletjes. De volgende keer mag je weer met het studentenov.

Zelf iets opknappen

Kijk, je kunt kopen. Je kunt honderden euro’s aan interieur uitgeven of de verschillende kringloopwinkels in Rotterdam afstruinen. Wat je ook kunt doen is zelf aan de slag gaan om spullen zo mooi mogelijk te maken. Dan kost het eigenlijk helemaal niks meer. Kijk eens op marktplaats en zoek naar interieur die je gratis kunt afhalen. Vaak zijn deze na een likje verf weer mooi. Zo heb ik laatst een kast opgehaald die na wat schuurwerk weer als gloednieuw leek. Wat ook leuk is, is om bestaande meubels zelf te verven. Zo maak je je interieur echt helemaal eigen. Gewoon lekker creatief zijn en dan komt het allemaal vanzelf wel.

Groetjes,

Jelle

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.