Skip to main content

Goedkoop Sinterklaas vieren doe je zo!

We zijn weer bij de laatste maanden van het jaar beland, wat betekent dat de feestmaand van het jaar er weer aankomt. Dit is natuurlijk één en al gezelligheid, maar voor arme studenten zoals wij kan dit financieel ook een lastige maand zijn. We vinden het natuurlijk geweldig om overal aan mee te doen en de leukste feestjes en bijeenkomsten bij te wonen, maar ook hebben we er simpelweg niet altijd geld voor. Sinterklaas is zo’n typisch voorbeeld wat we vaak leuk vinden om aan mee te doen, maar waar we ook gegarandeerd veel geld aan kwijt zijn. Daarom kan je hier lezen hoe je wel de gezelligheid van sinterklaas mee kan pakken, zonder al te veel geld uit te geven.

Ga gezellig met z’n allen eten

Nu bedoel ik natuurlijk niet gezellig uiteten in het duurste restaurant van de stad, maar bijvoorbeeld gewoon leuk bij iemand thuis. Spreek bijvoorbeeld af dat iedereen wat meebrengt of van te voren maakt, waar jullie vervolgens met z’n allen van kunnen gaan eten. Zo liggen niet alle kosten bij één persoon in handen en is iedereen afzonderlijk ook goedkoper uit. Als je namelijk snel wat uitkiest om mee te nemen, kan je bijvoorbeeld iets in de bonus halen of iets waarvan je weet dat het relatief goedkoop is. Sinterklaas gaat natuurlijk om de gezelligheid en niet om alle dure en geweldige cadeaus die je zelf wel niet krijgt of moet geven. Op deze manier behoud je de sinterklaas filosofie en kost het je ook niet veel!

Wees creatief

Aangezien we allemaal geen kleine kinderen meer zijn, zullen we ook niet snel enthousiast meer worden van een klein speelgoed cadeautje. Dat we nu allemaal niet veel te besteden hebben, betekent niet dat we onze vrienden of familie blij kunnen maken met een cadeautje van een paar euro. Of toch wel? Vaak vinden mensen het veel leuker als je ergens over nagedacht wat niet veel heeft gekost, dan iets wat relatief iets duurder is, maar wel zeer onpersoonlijk of niet bij hun past. Zo kan je bijvoorbeeld best goedkoop een fotolijstje scoren en doe daar allemaal foto’s en afbeeldingen, tekeningen etc. in van de persoon aan wie jij het cadeau moet geven. Ook een gedicht met een chocoladeletter kan prima werken als je het gedicht persoonlijk maakt met lieve woorden er in. Deze woorden blijven dan meestal beter hangen en zijn mensen vaak ook blijer mee dan een goedkoop nagellakje van de Kruidvat bijvoorbeeld. Zorg er bij het maken van zo’n gedicht dan wel voor dat je daadwerkelijk ook creatief bent en niet met een standaard: “Sinterklaas zat eens te denken, wat hij jou eens zou schenken” gedicht aankomt. Natuurlijk kan je ook helemaal out of the box gaan door met goedkope materialen een soort suprise in elkaar te flansen. Houd er wel rekening mee dat diet niet duur is , maar wel veel tijd kost. Heb je geen zin om zelf iets te bedenken? Met deze 5 ideeën is jouw surprise zo klaar!

Vier Sinterkerstennieuw

Toch graag daadwerkelijk Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw met cadeautjes vieren? Vier het dan in één keer met een groep vrienden bijvoorbeeld. Zo hoef je maar één keer voor een bepaald persoon een cadeautje te kopen binnen die vriendengroep en niet ook nog eens een keer voor kerst bijvoorbeeld. Nog een gouden tip is dan natuurlijk om van te voren een budget af te spreken. Bepaal dan een maximaal bedrag in plaats van een minimum. Het is dan namelijk niet erg om er een aantal euro’s onder te zitten terwijl je met een minimum bedrag je het zo duur kan maken als je wilt.

Het sinterklaasspel

Met het sinterklaasspel koopt iedereen een paar kleine en neutrale cadeautjes die doormiddel van een spel verdeeld worden. Ze hoeven dus niet duur te zijn en ook hoef je er niet lang over na te denken of de persoon jouw cadeau wel leuk gaat vinden aangezien je van te voren toch niet kan raden wie jouw cadeautje gaat krijgen. Zo heb je leuk, zonder stress en zonder een lege portemonnee alsnog een hele gezellige pakjesavond gehad!

Tip voor volgend jaar

Houd er volgende jaren van te voren rekening mee dat het over een paar maanden weer december gaat worden. Zet dan dus een aantal maanden of een maand van te voren wat geld opzij, afhankelijk van je budget, waarvan je weet dat je het aan de feestdagen gaat besteden. Zo komt de klap minder hard aan en kan je met minder stress daadwerkelijk van de feestmaanden genieten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.