Skip to main content

Goede voornemens: zo word en blijf je gezond in Rotterdam

Het kan een flinke uitdaging zijn om fit en gezond te blijven. Zeker in deze tijd. We zitten nu veel binnen en zijn over het algemeen een stuk minder in beweging. Nu het nieuwe jaar weer is begonnen, hebben toch veel studenten het goede voornemen om aan hun gezondheid te werken. Heb jij dat ook? In deze blog lees je tips om gezond te worden en vooral ook te blijven. Weg met die coronakilo's! 

Sporten in Rotterdam

Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, dat weten we! Voldoende beweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar je voelt je er vaak ook mentaal een stuk beter door. Als je het lastig vindt om te starten met sporten, kun je het beste rustig aan beginnen. Ga bijvoorbeeld een lekker rondje wandelen in één van de mooie Rotterdamse parken. Na een paar keer wandelen kun je hier misschien wel een rondje hardlopen van maken. Of meld je aan bij een sportvereniging voor studenten in Rotterdam. Hier werk je niet alleen aan je conditie, maar vind je ook gezelligheid. Niet alle sportverenigingen kunnen nu doorgaan, maar je kunt je alvast aanmelden voor wanneer het weer mag! De sportschool is ook nog een goede optie. Er zijn veel fijne sportscholen in Rotterdam waar jij je helemaal kunt uitleven. Veel sportscholen bieden momenteel ook online lessen aan die je thuis kunt volgen. Hoef je niet eens de deur uit, dat is lekker!

Gezond eten in Rotterdam

Ook gezond eten kan bijdragen aan een fit lichaam en een fitte geest. Dit is misschien nog wel belangrijker dan bewegen. Het is begrijpelijk dat het je niet altijd lukt om een lekker biertje af te slaan of die zak chips in de kast te laten liggen. Maar gelukkig hoeft dat ook helemaal niet! Wees niet te streng voor jezelf. Zorg er vooral voor dat je de belangrijkste vitamines en andere voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je zelf geen inspiratie hebt, dan zijn er genoeg recepten voor lekkere avondmaaltijden. Als je niet zo’n keukenprins(es) bent, kun je één van deze gezonde spots in Rotterdam eens proberen. Je kunt hier ook bestellen of afhalen. Probeer dus de basis zo gezond mogelijk te houden, dan mag je zeker af en toe een zak chips opentrekken! 

Tot rust komen in Rotterdam

Wanneer we gezond willen worden, focussen we vooral op het vele bewegen en gezond eten. Dit draagt ook zeker bij aan je gezondheid, maar rusten is ook onwijs belangrijk! Zorg dat je hier ook wat tijd voor vrijmaakt. Wat de beste manier is om uit te rusten, verschilt per persoon. Ga op zoek naar jouw ideale rustmethode. Zoek bijvoorbeeld één van deze rustige plekjes in Rotterdam op. Of misschien is een avondje bankhangen, een (online) chillsessie met vrienden of een weekendje bij je ouders de manier waarop jij tot rust kunt komen. Vergeet ook niet om genoeg slaap te pakken!

Succes, je kan het!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.