Skip to main content

Goed beginnen aan het nieuwe schooljaar: zo doe je dat!

We willen er nog even niet aan denken, maar met een aantal weken zit je weer gewoon in de schoolbanken. En natuurlijk willen we de eerste weken van het nieuwe schooljaar het liefste zo relaxed mogelijk in gaan. Er zijn daarom alvast wat voorbereidingen die je nu al kan treffen, om straks met een rustig gevoel je eerste lesuren in te stappen. Fair, de vakantie is net begonnen, maar hear us out. Want als jij nu al jouw werk netjes op orde hebt, kan jij pas écht lekker genieten van je verdiende rust. En met deze tips moet dat vast en zeker lukken.

Even reflecteren

Deze is zowel voor de ouders als voor de kinderen onder ons. Terugkijken op het afgelopen jaar, wat je zoal hebt gedaan en hebt bereikt, helpt om het jaar ook écht goed af te sluiten. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar het kan je wel daadwerkelijk helpen om los te koppelen. Bovendien zijn we geneigd om alle kleine dingen die we hebben meegemaakt te vergeten of weg te wuiven als onbelangrijk. Toch hebben zelfs deze dingen bijgedragen aan het jaar wat je hebt doorleefd. Ben je ouder, kan het fijn zijn om samen met je kind naar foto’s te kijken of een lijstje te maken van dingen die hij of zij anders - of juist hetzelfde - wil doen in het aankomende schooljaar.

Langzaamaan inkopen

Fris materiaal geeft pas écht het gevoel dat er een nieuw schooljaar voor de deur staat. Ga je naar de eerste klas? Dan is het toch echt tijd voor een (veel te grote) rugtas! Al vroeg in de vakantie je papierwerk, schriften of een agenda inslaan, voorkomt dat je voor een leeg vak komt te staan. Een checklist maken kan hierbij helpen. Sommige dingen - zoals gymschoenen of inkt voor je printer (scoor je goedkope Epson inktpatronen hier) - kunnen er namelijk gemakkelijk bij in schieten.

Tip: hier kan je de beste back to school aanbiedingen vinden.

Ritme, ritme, en nog eens ritme

Deze is misschien net wat relevanter voor de ouders onder ons, maar ook als fulltime student kan deze tip handig zijn. Het is namelijk misschien niet wat je wil horen, maar langzaamaan wat ritme in je systeem bouwen voordat je opleiding weer begint, kan helpen de eerste weken wat draagbaarder te maken. We weten namelijk allemaal dat de zomervakantie een tijd is van laat naar bed gaan, en lekker uitslapen! En hoewel dat natuurlijk heerlijk is, kan het vervolgens een aardige taak zijn om weer terug in het vroege schoolritme te komen. Een weekje voordat je weer de fiets naar school op stapt een wekker zetten of wat vroeger naar bed gaan, kan al helpen. Je hoeft die zomerfeestjes dus écht niet te missen - en doe dat dan ook vooral niet. De zomer is namelijk óók gewoon een tijd om van te genieten!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.