Skip to main content

Gaaf: Werken tijdens de UIT week in Utrecht

Het is tijdens de zomerweken altijd een beetje rustig bij V&W. Maar omdat alle studenten dan vakantie hebben worden er door het hele land heel veel festivals georganiseerd en daar gingen we aan de slag. Lees je mee?

Zomer bij V&W

De zomer is bij V&W altijd een beetje een rustige periode. Aangezien de meeste studenten dan juist vakantie hebben en veel willen werken, zijn we blij dat de festivals er zijn. Daar kun je bijna elk weekend gewoon lekker swingen achter de bar en tegelijkertijd geld verdienen. Maar in de zomer is er ook een andere focus en ik was blij dat ik daarvoor werd gevraagd. Uiteraard begint in september het nieuwe collegejaar weer, dus is augustus dé maand om te werven. In de introductieweken van elk van de vestigingssteden van V&W wordt deelgenomen. Zo ook in Utrecht, tijdens de UIT.

UIT week in Utrecht

We waren met een groepje van 7 V&W’ers en mochten meedoen aan de Crazy 030 op maandag. Dat betekent dat alle UIT groepjes door de hele stad opdrachten moeten doen. Promo shirtjes aan en gaan met die banaan! Bij ons van V&W mochten ze langskomen om levensgroot Twister te doen. Je kon met 15 mensen tegelijkertijd spelen! Levensgroot Twister was dus écht levensgroot ;-). We waren niet de enige stand op het plein, maar wel de enigen die zelf ook een opdracht hadden bedacht. In het begin waren we een beetje bang dat het lastig was mensen ervoor te enthousiasmeren, maar niks bleek minder waar!

Mijn ervaring

Als echte horeca tijgers hebben we er een feestje van gemaakt en deden we zelf ook elk rondje mee. Als mensen vervolgens afvielen, knoopten we een gesprekje aan om te kijken of ze op zoek waren naar een bijbaantje. Het was echt even ander werk dan dat we normaal doen, maar heel leuk om mensen te vertellen over V&W. Via een app konden we vervolgens mensen aanmelden om bij V&W aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd hoeveel nieuwe collega’s er uiteindelijk via mij bij ons komen werken!

Het ging heel lang goed met het weer, maar vanaf een uurtje of 4 kwam het echt met bakken uit de lucht. Toen zijn we nog even doorgegaan met poncho’s aan, maar toen het een grote glibberpartij werd, hebben we de handdoek in de ring gegooid. Gelukkig was dat ook precies het moment dat de bar open ging :-)!

Ben je benieuwd hoe het eruit zag?

Of was je erbij tijdens de UIT week en wil je eens kijken in wat voor positie je erbij stond? Neem eens een kijkje op de Facebook-pagina van V&W, daar kun je alle foto's vinden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.