Skip to main content

Festivals deze zomer in Rotterdam

Ik ga eerlijk zijn, ik ben goed brak vandaag (en 60 euro in muntjes lichter). Op moment van schrijven ben ik gisteren naar het Toffler Festival geweest in Rotterdam. Dit was het eerste festival van dit jaar en dus is het festivalseizoen nu echt geopend. Ook mijn favoriete DJ Joris Voorn was aanwezig en hij heeft twee uur een killer set gedraaid. Zelfs het weer zat mee, waardoor ik eindelijk weer wat kleur in mijn gezicht heb gekregen. Dit jaar zullen er weer vele festivals worden gehouden, zo ook in Rotterdam. Welke zijn het nou waard om dit jaar heen te gaan? Dat zal ik je vandaag vertellen.

Boothstock Festival – Zaterdag 8 juni

Op 8 juni wordt het Kralingse Bos omgebouwd tot een heerlijk festivalparadijs voor alle dansliefhebbers. Er wordt zowel house en techno als hiphop en R&B gedraaid door goede artiesten. Dj’s als Benny Rodrigues, Alan Fitzpatrick en Rebekah zullen de techno stage gaan afbreken. Natuurlijk zijn er nog veel meer Dj’s om naar te luisteren en ook The Partysquad zal deze dag aanwezig zijn. Boothstock is makkelijk te bereiken met de metro en bus. Het zal vrij druk worden in het ov, maar hier kun je nog even lekker feesten met je mede-festivalgangers.  

Blijdorp Festival – Zaterdag 10 augustus

Toen ik de naam zag, hoopte ik eigenlijk dat het festival ergens in de dierentuin was. Helaas is dit niet zo, maar toch is de locatie helemaal prima. Dit jaar zal de zesde editie van het Blijdorp Festival plaatsvinden in het bekende Roel Langerakpark. Op dit festival staan muziek, food, kunst en cultuur centraal. Er wordt techno, house en hiphop gedraaid. Ook zijn er verschillende live-acts op het livepodium waar je je mee kunt vermaken. En als je even wil zitten, dan kan dat onder het genot van een lekkere hap, te halen bij de verschillende foodstands. Ben je benieuwd welke acts je echt niet mag missen? Lees dan vijf acts die Blijdorp Festival aanraadt.

Triangle Festival – Zaterdag 15 juni

De line-up van Triangle Festival is enorm. Met meer dan 50 artiesten is dit één van de grootste line-ups die ik dit jaar heb gezien. Er zijn zes area’s aanwezig met onder andere Techno, Afro-house, Urban en hits uit de 90’s en 00’s. En er is ook de hele dag karaoke voor de liefhebber. Dit festival vindt, net als Boothstock, plaats in het Roel Langerpark.  

Expedition Festival – Zaterdag 6 juli

Expedition Festival is vooral geschikt voor techno liefhebbers, aangezien de line-up vooral uit techno Dj’s bestaat. Het Vroesenpark is ook een hele fijne plek voor een festival. Hier zal Expedition zich dit jaar afspelen. De stages zijn uitgerust met mooie visuals die er vooral in de avond spectaculair uitzien. Je kunt van 13:00 tot 23:00 losgaan op de muziek, gespeeld door bekende namen als Octave One en Randomer.

Dit zijn vier van mijn aanraders voor de komende maanden, waar je de hele dag zoet zal zijn met feesten. Ik kan helaas niet garanderen dat het mooi weer zal zijn, maar wat ik wel kan garanderen is dat deze festivals stuk voor stuk de moeite waard zijn.

Groetjes,

Jelle

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.