Skip to main content

Eerste hulp bij letselschade

Letselschade, liever denk je er niet aan. Helaas zit een ongelukje in een kleine hoek. Lees daarom hier wat jij kunt doen als dit je overkomt en hoe je het kunt voorkomen.

Wat is letselschade?

Letselschade is alle schade die je kunt oplopen na een ongeluk. Naast materiële schade wordt hier ook ook immateriële schade mee bedoeld. Immateriële schade is bijvoorbeeld leed, pijn en minder levensvreugde na een ongeluk. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je door een ongeluk niet meer (goed) kunt lopen en hierdoor pijn en minder kan genieten van het leven. Als letselschade door iemand anders is veroorzaakt kan je in aanmerking komen voor een letselschade bedrag voor beide soorten schades. Het letselschade bedrag voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd.

Voorkomen van letselschade

Je kunt op verschillende manieren de kans verkleinen dat je letselschade krijgt. Zorg ervoor dat je huis veilig is. Een trapleuning kan een vervelende val van de trap voorkomen. Door een goed werkend brandalarm ben je op tijd gealarmeerd als er iets in brand staat. Laat loszittend laminaat ook zo snel mogelijk maken. Anders is de kans groot dat je er een keer overheen struikelt. Word jouw badkamer snel glad? Plaats dan een antislipmat in je badkamer. Buiten heb je helaas minder invloed over het krijgen van letselschade. Wel kan je voorzichtig zijn door bijvoorbeeld te zorgen dat je een goed werkende rem hebt op je fiets en goed zichtbaar bent in het donker. Ga nooit in het donker fietsen zonder werkende lichtjes. Fiets ook nooit nadat je teveel gedronken hebt. Gebruik ook niet je telefoon tijdens het fietsen. Dit is hartstikke afleidend en bovendien verboden. Zo voorkom je tegelijkertijd een boete van meer dan 100 euro. Ga liever ook niet fietsen als het buiten glad is.

Na het ongeluk

Belangrijk is om na het ongeluk je klachten zo snel mogelijk op papier te hebben. Bezoek daarom altijd een arts na het ongeluk. Als de schade ernstig is bel je natuurlijk 112 en laat jij je onderzoeken door het ambulance personeel. Noteer daarna alle gemaakte kosten en gemiste inkomsten door de gevolgen van je letselschade.

Claimen van een letselschade bedrag

Als je letselschade hebt opgelopen vraag dan om hulp bij letselschade in Rotterdam. Flyct kan je helpen om een rechtvaardigde schadevergoeding te ontvangen. Het team met gespecialiseerde letselschade advocaten of juristen kan de ontvangen schadevergoeding doen verhogen worden dan als je het zelfstandig probeert te claimen. Slim dus om hen in te schakelen!

Het liefst voorkom je letselschade. Het kan helaas iedereen overkomen en je kunt het ook per ongeluk veroorzaken. Zorg er daarom voor dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt waarmee je hiervoor verzekerd bent.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.