Skip to main content

Een unieke escape room in Rotterdam! Durven jullie het aan?

Ben jij op zoek naar een leuke actieve activiteit om te doen met vrienden of familie? Dan is een escape room de uitkomst! Geniet ervan nu alle mogelijkheden weer daar zijn om een leuke activiteit te doen die ook nog eens zorgt voor teambuilding. Geniet van een leuke middag met elkaar dat bol staat van spanning en sensatie en herinneringen met zich meebrengt waar je nog lang van kan genieten. Heb je de hype rondom een escape room gemist? Dan leggen we je graag in dit artikel uit wat dit precies inhoudt en wat je kunt verwachten wanneer je je aanmeldt voor een middagje escape room. Weet jij de code te kraken?

Wat is een escape room precies?

Al een aantal jaar is het betreden van een escape room a big thing. In het kort gaat het hierbij om het je weg uit een ruimte weten te breken. Je wordt met een groep in een ruimte geplaatst en het doel daarvan is om binnen een korte tijd weer buiten te staan. Er zit een leuk aspect van team building aan vast, omdat je de code om uit de ruimte te breken samen moet oplossen. Je werkt dus echt samen met een team. Vaak zijn er meerdere teams, waardoor je ook nog eens tegen elkaar strijdt. Wie staat er het eerste buiten? Dit zorgt voor de nodige sensatie en mind hacks die je moet oplossen.

Escape room in de Arminiuskerk in Rotterdam

Ben je woonachtig in de omgeving Rotterdam of vind je het leuk om deze culturele stad te bezoeken? Dan is deze escape room in Rotterdam een locatie die je echt niet mag missen. Deze kamers zijn te vinden in de Arminiuskerk in Rotterdam, gelegen aan de Witte de With straat. Op zichzelf is dit al een locatie die je echt niet mag missen wanneer je Rotterdam bezoekt, of hier woont. Niet alleen waan je je in een echte sprookjeswereld wanneer je de locatie betreedt, maar is het een verborgen pareltje op het gebied van architectuur. De locatie is geheel in Victoriaanse sferen waardoor je het gevoel krijgt alsof je echt in een andere wereld stapt wat het natuurlijk extra leuk maakt. Zijn er fans van Harry Potter of soortgelijke films? Dan is dit helemaal in het juiste thema. Er zijn verschillende kamers aanwezig waar je het spel kan uitvoeren. Neem alvast een kijkje op de website om te zien wat het beste past bij jullie groep. Zo kun je in twee kamers met een groepje van 3 tot 6 personen spelen. Wil je het echt groots aanpakken? Kies dan voor de optie om in beide ruimtes te spelen, waardoor je extra hard je best moet doen om uiteindelijk los te breken.

Met een bedrijfsuitje naar de escape room

Niet alleen vrienden en families kiezen massaal voor het doen van een escape room. Ook bedrijfsuitjes vinden vaak plaats in de escape room. Je kunt dan kiezen voor een arrangement, waarbij je eerst de escape room uitspeelt en vervolgens ook kunt genieten van een lekkere borrel en proeverij om de spanning van het spel een plekje te geven en lekker te ontladen. Ook is er de mogelijkheid om vervolgens een gin distileersessie te organiseren, dus genoeg mogelijkheden om een middag vol te plannen. Tijdens deze sessie ga jij je eigen gin stoken! Fans van een goede G&T kunnen hun plezier niet op. Houd er rekening mee dat deze escape room in Rotterdam vooral gemaakt is voor kleinere groepen, dus het is zeker interessant voor kleinschalige teams die een leuke uitdaging met elkaar aan willen gaan.

Escape room bewezen voor goede teambuilding

Waarom er zoveel bedrijfsuitjes kiezen voor een escape room? Dit komt vooral door het aspect van team building. Het is bewezen dat wanneer je met elkaar een puzzel moet oplossen of voor een uitdaging komt te staan, het bijdraagt aan de communicatie onder elkaar. Hierbij is het vooral interessant om te zien wat voor rol iemand aanneemt. Ben jij een leider, of juist een volger? Ben je proactief, of vind je het fijn om de uitvoerder te zijn. Wat voor rol je ook hebt, er is altijd een plekje voor jou in zo’n teamverband en het zorgt ook nog eens voor leuke herinneringen waar je later met het team samen op kunt terugkijken.

Het leuke van een escape room is de tijdsdruk

Wil je kijken hoe goed je vrienden of collega’s kunnen omgaan met tijdsdruk en stress? Ook dat komt allemaal aan bod bij het uitbreken van een escape room. Het uitbreken moet namelijk gebeuren binnen een bepaald tijdsbestek, waardoor de spanning natuurlijk zeer aanwezig is. Juist in deze momenten wordt het duidelijk wat de sterke of juist zwakke kanten van een persoon zijn en hoe goed je kunt communiceren binnen een team. Met tijdsdruk komt vaak de ware persoonlijkheid van iemand naar voren, waardoor het zeer interessant is om te kijken hoe iemand hierop reageert. Durven jullie het aan?

Van bordspel naar escape room

Zitten er in jullie groep een aantal fervente bordspelers? Dan is het helemaal leuk om dit met de groep te ondernemen. Het doen van een escape room geeft een andere dimensie aan het doen van een spelletje, juist omdat je zeer actief bezig bent én dat ook nog eens op een bijzondere locatie. Het is dan ook zeker aan te raden voor vriendengroepen die sowieso al van een spelletje houden, om eens een keer iets anders te doen en jezelf te plaatsen voor een grotere uitdaging. Al velen gingen jullie voor! Kom er zelf achter waarom de hype rondom een escape room zo groot is en geniet van deze leuke, actieve activiteit samen. Één ding is zeker: je komt zeer veel over je vrienden, maar ook over jezelf te weten.

Creatief met een cadeaubon

Ook is het mogelijk om bij escape room in Rotterdam te werken met een cadeaubon. Ben je op zoek naar een creatief cadeau om iemand te geven? Of heb je een vriendengroep en wil je een gezamenlijk cadeau geven? Dan is een cadeaubon voor de escape room misschien wel precies datgene wat jullie nodig hebben. Gegarandeerd een middag vol plezier en spanning.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.