Skip to main content

Een schoner studentenhuis? Zo doe je dat!

Studentenhuizen staan bekend als rommelige en soms vieze huizen. Er wordt veel gefeest met bier en gezelligheid, maar het schoonmaken wordt soms een beetje vergeten. Gelukkig woon je er niet alleen en kunnen jullie de taken onderling verdelen. Ik geef je een paar praktische tips waarmee jij binnen no-time weer een super schoon studentenhuis hebt en hoe je dat zo kunt houden!

Grote schoonmaak

Laten we beginnen met een grote schoonmaak. Dat kinkt erg ongezellig, maar als iedereen meedoet is het zo gebeurd en kan het best leuk zijn. Maak een sopje, trek handschoenen aan en zet een lekker muziekje op. Deze mag uiteraard lekker hard. Tijdens het schoonmaken kunnen jullie gelijk wat spullen uitzoeken en weggooien. Spullen die oude huisgenoten hebben achtergelaten bijvoorbeeld. Alles wat jullie niet meer nodig hebben mag weg!

Rooster

Onmisbaar in een studentenhuis: een schoonmaakrooster. Schoonmaken doe je tenslotte met z’n allen en zonder rooster gebeurt dat niet. Zorg dat iedere ruimte elke week door iemand wordt schoongemaakt. Slim is om hier ook een deadline aan te hangen met consequenties. Doet iemand zijn of haar schoonmaaktaak niet? Dan moet hij of zij betalen aan de huisgenoten, een kratje bier halen of een rondje geven in de kroeg. Grote kans dat iedereen zijn taak doet! Als je zelf geen zin hebt om een schoonmaakrooster in elkaar te flansen en je huisgenoten ook niet zover krijgt, dan zijn er handige apps voor studentenhuizen die de schoonmaaktaken verdelen. 

Badkamer 

De badkamer is een plek waar je schoon wil worden, maar je kunt niet schoon worden in een vieze ruimte, toch? Ook al lijkt het schoonmaken van de badkamer een hele klus, valt dat reuze mee. Door het regelmatig schoonmaken van de badkamer, voorkom je schimmel. Schimmel kan snel ontstaan, omdat het een vochtige plek is. Maar dat willen we natuurlijk niet! Het ziet er vies uit en bovendien is schimmel inademen erg slecht voor je gezondheid! Door elke week een doekje erdoorheen te halen en steeds de deur open te zetten na het douchen, kun je schimmel voorkomen. 

Turven

Heb je het idee dat jij meer bijdraagt aan het huishouden dan je huisgenoten of andersom? Gebruik dan het turfsysteem. Door streepjes te turven krijg je een goed beeld van wat iedereen doet. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het uitruimen van de vaatwasser, het halen van wc-papier of het wegbrengen van de lege bierkratten. Turven werkt vooral erg goed voor competitieve mensen!

Succes ermee!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.