Skip to main content

Dit zijn de leukste Rotterdamse spots met livemuziek

Hang jij iedere week in dezelfde kroeg en wil je nu wel eens iets anders? Dan kun je je avond opleuken door naar een bar met livemuziek te gaan! In Rotterdam kun je hiervoor op verschillende plekken terecht. In deze blog lees je welke spots je niet mag overslaan!

BIRD

In BIRD worden vaak meerdere keren per week optredens en kleine concertjes georganiseerd. Allerlei verschillende genres komen hierbij aan bod. Van R&B tot electronic en van hiphop tot singer-songwritermuziek. Zowel bekende namen als minder bekende, opkomende artiesten krijgen de kans om te shinen op dit podium. Op de website van BIRD vind je een handig overzicht van de aankomende evenementen.

LantarenVenster

Je kent LantarenVenster op Rotterdam Zuid waarschijnlijk vooral als bioscoop. Maar er gebeurt hier veel meer dan alleen filmkijken!  Zo kun je hier meerdere avonden per week terecht voor een liveoptreden. Er wordt vooral veel jazzmuziek gespeeld, maar ook andere genres komen regelmatig aan bod. De prijs die je voor zo’n optreden betaalt verschilt per artiest, maar ligt meestal tussen de €15 en €20. Bekijk de muziekagenda van LantarenVenster voor de aankomende optredens.

Rotown

Op de Nieuwe Binnenweg vind je het poppodium Rotown. Naast dansavonden waar je kunt genieten van verschillende genres, kun je hier ook terecht voor livemuziek. Zowel Nederlandse als internationale artiesten passeren de revue. Optredens van grote namen die naar verwachting veel publiek trekken, worden in Maassilo op Rotterdam Zuid gehouden.

Grounds

Een beetje uit het centrum, in Delfshaven, vind je Grounds. In dit café worden overdag op doordeweekse dagen heerlijke ontbijtjes en lunches geserveerd. Op vrijdagavond, zaterdag en zondag is het café alleen open voor concerten. Gelukkig vinden deze vrijwel ieder weekend plaats! Ook hier komen veel verschillende genres voorbij: Afro, jazz, hiphop, rock, salsa, je hoort het hier allemaal!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.