Skip to main content

Dit zijn de lekkerste Rotterdamse biertjes!

We weten allemaal dat water, zuurstof en voedsel echte primaire levensbehoeften zijn. Maar als het aan mij ligt komt daar nog een vierde bij, namelijk bier! Er gaat niks boven een heerlijk koud (speciaal)biertje op de vrijdagavond of in het weekend. Vooral de speciaal biertjes zijn in alle soorten, maten en smaken te halen, zo ook in Rotterdam. Vandaag wijs ik jullie de weg binnen de wereld van de (Rotterdamse) biertjes. Proost!

Kaapse Brouwers

Kaapse Brouwers is een echte Rotterdamse bierbrouwerij, bekend onder vele Rotterdammers. Ze maken hier onder andere Kaapse Harrie, een heerlijke saison bier. Ze hebben ook meerdere IPA-bieren zoals Kaapse Carrie en Kaapse Karel. En wil je gaan voor het sterke spul? Dan is Kaapse Gozer (9.8%) en Kaapse Leen (10.7%) iets voor jou. Je kunt de biertjes onder andere drinken bij proeflokaal Kaapse Maria, gelegen aan de Mauritsweg in Rotterdam. Ook kun je zoeken in de supermarkt naar het welbekende flesje. Probeer één van de 13 Kaapse bieren en bepaal zelf welke je het lekkerste vindt! 

Brouwerij Noordt

Een andere ras-Rotterdamse brouwerij is Brouwerij Noordt. Ze hebben hier heel veel lekkere biertjes, met onder andere mijn grote favoriet: “Noordt 7Hops”. Hun collectie is erg divers met 15 biertjes om uit te kiezen. Je kunt de biertjes proberen in de taproom, geopend op donderdag tot en met zondag. Je kunt ook biertjes kopen in de Noordt bierwinkel om mee naar huis te nemen!

Stadbrouwerij de Pelgrim

De Pelgrim is gevestigd in Delfshaven, één van de mooiste plekjes in Rotterdam. Wat ik erg leuk vind aan de Pelgrim biertjes, zijn de prachtige en ietwat aparte etiketten op de flesjes. Deze ontwerpen zijn gewoon bijna kunst! Ook de namen van de bieren zijn goed bedacht. Zo heb je Lammetjes, Dubbellam, Stoombier en Indian Pale Ale.

Trots bier

“Vier studenten en een opdracht van Hogeschool Rotterdam om een nieuw product op de markt te brengen: zo ontstond in 2013 het idee voor Trots Bier Rotterdam.” De collectie is vandaag de dag nog vrij bescheiden. Trots bier bestaat uit “Trots Blond Bier”, “Trots Wit Bier”, “Trots Bok Bier” en “Trots Tripel Bier”. Misschien niet de meest originele namen, maar lekker zijn de biertjes in ieder geval wel. Er zijn een hoop locaties waar je Trots bier kunt scoren. Bekijk de verkooplocaties als je geïnteresseerd bent.

Supermarkt

Soms heb je geen zin om het huis uit te gaan voor je Rotterdamse biertje. Er is gelukkig nog altijd een andere optie. Ik heb al verteld dat Kaapse Brouwers vaak in de supermarkt te vinden is. Vooral de Albert Heijn heeft een steeds grotere collectie speciaal biertjes in de schappen liggen. Ze zijn vaak een stuk duurder dan je standaard Hertog Jan, maar toch nog altijd voordeliger dan een drankje in een restaurant. Kies een paar (verschillende) flesjes en begin een bierproeverij bij jou thuis!

Kun je na al die biertjes wel wat te eten gebruiken? Dit zijn een paar tips voor goedkoop uiteten in Rotterdam!

Zo, je hebt nu genoeg informatie om de komende maanden te vullen met de lekkerste drankjes. Geniet ervan!

Groetjes,

Jelle

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.