Skip to main content

Dit wil je meemaken: een dag naar de Kuip

Pasgeleden ging ik weer eens naar de Kuip, want ja ik ben voor Feyenoord en dus zie ik ze graag spelen. En ook al speelt Feyenoord de laatste tijd niet op z'n best (zacht gezegd), toch is de sfeer altijd ongelofelijk in dit mooie stadion. Vandaag vertel ik je wat je kunt verwachten als je een keer naar de Kuip gaat. Lezen we mee?

De heenreis

De heenreis is gelijk al één groot feestje, vooral als je met het OV gaat. Je reist samen naar de Kuip met de treinen, metro’s en trammen gevuld met Feyenoordfans. Iedereen is gezellig, zingt of maakt een praatje met je. Het heeft echt iets speciaals om met een grote massa naar een evenement te gaan. Meestal heb ik een rothekel aan (te) volle treinen, maar voor dit maak ik een uitzondering.

De Kuip

De eerste keer dat ik bij de Kuip naar binnenliep en het stadion van binnen mocht meemaken, kreeg ik gelijk kippenvel. De tribunes, de grote mensenmassa en het mooie grasveld geven je een gevoel van ongeloof. Ook nu nog, wanneer ik weer naar een wedstrijd ga, komt het kippenvel terug. Een moment om niet te vergeten. Wanneer het team het veld oploopt en 45.000 mensen juichen, klappen en met vlaggen zwaaien, besef je pas echt hoe geweldig de sfeer is op deze mooie plek.

Goal!

Als de Rotterdammers scoren, dan gaat het los, maar dan ook echt LOS. Het moment dat de bal tussen de palen belandt, zie je het hele stadion losgaan. Springen, juichen, zingen en bier over je heen (ja je moet wel van bier houden want de kans is groot dat je een plens bier op je kop krijgt). Dit soort magische momenten kom je niet vaak tegen, dus geniet ervan zolang je de kans krijgt! En na de wedstrijd kun je vaak nog lekker doorfeesten met de fans en de spelers op het veld.

Het zit altijd vol

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor wedstrijd er wordt gespeelt, de Kuip zit nagenoeg altijd vol. Dat zegt zeker iets over de trouw van de fans. Ja wanneer Feyenoord een slechte dag heeft dan lopen sommige fans weg om de mensenmassa voor te zijn, maar het grootste deel blijft hoe dan ook zitten (of staan). Een kleine tip tussendoor, haal ook eens kaarten voor de sta-vakken. Je kunt misschien niet zitten, maar het feestje is hier altijd extra groot.

Bier en snacks

Uiteraard kun je ook bier en de nodige snacks halen. Het is soms even wachten voor je aan de beurt bent, maar bier en snacks horen eigenlijk gewoon bij de wedstrijd. Een lekkere vette hap in de vorm van een broodje frikandel of een mooie bak patat. Er zit (helaas) alleen Heineken in het bierassortiment, maar dat moet je maar voor lief nemen.

Het is niet altijd even makkelijk om Feyenoord-fan te zijn. De kwaliteit van het spel laat soms te wensen over en ook de overwinningen kunnen schaars zijn. Toch blijft het de mooiste club van Nederland met de trouwe fans en een geweldig team. Ik had het geluk om bij de Europa League wedstrijd Feyenoord-Porto te zijn die we met 2-0 wonnen en toen speelden we gewoon echt goed. Sporadisch zijn we niet te verslaan en laten we hopen dat we de komende maanden alleen maar beter worden.

Ga je ook wel eens naar de Kuip? Let me know!

Groetjes,

Jelle

Wil je graag met een volle maag naar de Kuip? Lees dan mijn blog over de lekkerste burgers in Rotterdam.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.