Skip to main content

Dit moet je weten als nieuwe student in Rotterdam

Ben jij net begonnen met studeren en nieuw in Rotterdam? Dan is het tijd om de stad te ontdekken! Omdat je er door het coronavirus misschien wat minder snel zelf op uitgaat om dit te doen, willen wij graag een handje helpen. In deze blog lees je daarom wat je écht moet weten als nieuwe student in Rotterdam.

Goedkoop boodschappen doen

Het leven is duur. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, kom je hier al snel genoeg achter. Zeker wanneer je student bent en niet zo veel tijd hebt om te werken, kan het zijn dat je af en toe wat krap bij kas zit. Om ervoor te zorgen dat je niet iedere keer halverwege de maand al blut bent, is het daarom slim om op zoveel mogelijk manieren wat geld te besparen. Door slim boodschappen te doen, kun je je uitgaven flink verminderen. Uiteraard is het slim om vooral producten in de aanbieding te kopen, maar er zijn meer manieren. In Rotterdam zijn namelijk meerdere dagen in de week markten waar je veel etenswaren goedkoper in kan slaan dan bij de grote supermarktketens. Op de website van Gemeente Rotterdam lees je waar en wanneer je de markten vindt. Daarnaast zijn er in Rotterdam veel kleine supermarktjes en toko’s die ook een stuk goedkoper zijn dan de grote supermarkten.

Studentenkorting

Om nog meer geld te besparen, kun je handig gebruikmaken van je studentenkorting. Zo krijg je op vertoon van je studentenkaart bijvoorbeeld korting bij veel bioscopen en musea. Daarnaast kun je voor €20 per jaar een Knaek-ID bestellen, waarmee je op nog meer plekken goedkoper uit bent. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook korting krijgen in sommige winkels, wanneer je eten besteld of als je in de kroeg staat. Als student kun je ook de Rotterdampas voor een gereduceerd tarief aanschaffen, namelijk €12,50 in plaats van €60! Met deze pas krijg je korting op allerlei leuke uitstapjes in Rotterdam én daarbuiten.

Wil je nog meer tips over hoe jij het als student financieel uithoudt? Lees dan deze blog over hoe je snel geld kunt besparen.

De fijnste studieplekken

Als student ben je natuurlijk niet alleen maar bezig met geld besparen. Er moet namelijk ook gestudeerd worden. Op de campus van de Erasmus Universiteit zijn veel verschillende studieplekken waar je dit in alle rust kunt doen. Uiteraard kun je in de universiteitsbibliotheek gaan zitten, maar er zijn ook studieplekken in de andere gebouwen. In de openbare bibliotheek in het centrum van Rotterdam vind je ook veel fijne studieplekken. Op de bovenste verdieping is een stilteruimte voor als je je écht goed moet kunnen concentreren. In de blog van Jelle lees je waar je nog meer goede studieplekken in Rotterdam vindt.

Nieuwe vrienden

Wanneer je nieuw bent in een stad, kan het soms lastig zijn om nieuwe contacten te leggen. Zeker zonder fysieke introductieperiode of colleges. Om toch nieuwe mensen te leren kennen, is het een aanrader om lid te worden van een studie- of studentenvereniging. Door de maatregelen van het RIVM kunnen ook zij minder fysieke activiteiten organiseren, maar vaak zijn er wel online-alternatieven. Op onze website lees je welke verschillende Rotterdamse studentenverenigingen er zijn.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.