Skip to main content

Dit heb je nodig voor een productieve werkdag

Soms kan het lastig zijn om de hele dag productief aan het werk te blijven. Zeker nu veel van ons vanuit huis aan de slag moeten. Misschien word je snel afgeleid of ben je sneller duf. Helemaal niet gek, maar wel zonde! Om de productiviteit en concentratie langer vast te houden, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Ik zet wat tips voor je op een rijtje!

Trek een goede outfit aan

Zeker als je vanuit huis werkt dan is het heel verleidelijk om de hele dag in je joggingbroek te lopen. Is ook zeker lekker, maar het bevordert niet echt jouw productiviteit. Spring in de ochtend onder de douche en hijs jezelf in kleding waarin je ook naar kantoor zou gaan. Als je op locatie werkt dan ga je niet zo snel in je joggingbroek, maar zorg ook hier voor de juiste kleding. Dit bepaalt voor een groot deel hoe productief jij bent. Denk hierbij ook aan jouw veiligheid; trek bijvoorbeeld in de bouw of in de horeca veiligheidsschoenen stalen neus aan. Stel je voor dat er iets zwaars op je tenen valt, dan ben heel je blij met de schoenen! 

Haal af en toe een frisse neus

Zeker voor de thuiswerkers onder ons is het heel belangrijk om regelmatig even een frisse neus te halen. Zelf vind ik het prettig om de dag te beginnen met een rondje buiten wandelen. Heel eerlijk: het was voor mij ook een grote stap om met dit ritueel te beginnen. Maar het doet onwijs goed om even de deur uit te gaan voordat je begint met studeren. Het voelt dan alsof je naar werk gaat en de frisse buitenlucht geeft energie. Ook na de lunch kun je een klein rondje lopen om weer wat energie te krijgen.

Blijf gezond eten

Alles wat je tijdens jouw werkdag eet, beïnvloed jouw concentratie en productiviteit. Gezond leven is onwijs belangrijk! Zo kun je het beste zo weinig mogelijk suikers eten. Dus geen snoepjes, koekjes en dat soort lekkers. Deze zoetigheden zorgen voor energiedipjes en hierdoor zal je weer meer snakken naar iets zoets. Eet liever bijvoorbeeld een banaan tussendoor, daar krijg je veel energie van! Een ander stuk fruit of een gezond tussendoortje kan natuurlijk ook. Wat dacht je van bananenbrood? Hmmm, heerlijk!

Houd een ritme aan

Een ritme aanhouden is superbelangrijk om productief te blijven. Jouw lichaam is hier namelijk mega gevoelig voor. Het beste is om jouw werkdag elke dag rond dezelfde tijd te starten en te eindigen. Als dat met jouw werk kan natuurlijk! Neem ook elke dag rond dezelfde tijd een pauze. Voor de thuiswerkers is het belangrijk om aan het einde van de dag echt goed af te sluiten. Dus alle werkspullen van tafel en deze de volgende dag pas weer tevoorschijn toveren. 

Zet ‘m op!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.