Skip to main content

De leukste barretjes in Rotterdam

Rotterdam zit vol met cafeetjes en barretjes, maar je moet wel de juiste kiezen om daar de avond van je leven te hebben. Zelf laat ik me altijd verleiden door een mooie inrichting, groot terras met gezellige lichtjes en comfortabele zitplekken. Want zeg nou zelf, als je een drankje wilt doen, wil je niet een paar uur op een houten kruk zitten in een ruimte verlicht met tl-buizen. Daarom heb ik een lijstje samengesteld met de meest gezellige Rotterdamse cafés die ook nog eens een uitgebreide drankenkaart hebben ;)

Fenix Food Factory

Nu de Fenix Food Factory eindelijk weer open is, moet ik natuurlijk dit plekje noemen in mijn lijst. Wanneer het wat warmer weer is, neem ik het liefst een plekje aan de picknicktafels met mijn vrienden. Bij Fenix kan je verschillende speciaalbiertjes van de Kaapse Brouwers proberen. Ben je niet zo fan van bier? Dan kan je bij de Blije Wijnen-stand een glas wijn halen. Mijn vrienden en ik halen als snack ook altijd een kaasplankje van Booij Kaasmakers, en dan begint het borrelen! Met een super mooi uitzicht op de Euromast, Hotel New York, De Rotterdam én de Euromast kun je hier uren blijven zitten!

Boudewijn 

In het Belgisch Biercafe Boudewijn kan je heel gezellig binnen en buiten zitten. De naam van deze Rotterdamse café op de Nieuwe Binneweg zegt het al: je kan hier heel veel verschillende (speciaal)bieren bestellen! Deze plek is dus ideaal voor de bierliefhebbers die bijvoorbeeld een middag/avondje de verschillende drankjes willen uitproberen.

Supermercado 

Supermercado is de plek waar al mijn vrienden en ik heen gaan als we even niets anders kunnen bedenken. Het is hier weliswaar altijd gezellig! De sfeer is super relaxed en de gekleurde lampjes en vlaggetjes op het terras en in het restaurant laten je voelen alsof je op vakantie bent. Naast dat je hier heel fijn kan zitten, hebben ze ook nog een hele lange lijst aan verschillende cocktails die je kan proberen. Als je honger hebt, is er bij Supermercado op de Witte de With ook nog een grote keuze aan snacks.

Madam Chen 

Madam Chen is een Aziatische restaurant/cocktailbar! Naast de super mooie inrichting met focus op roze, hebben ze hier ook hele lekkere Aziatische hapjes. Bij Madam Chen kan je binnen en buiten genieten van je (cocktail)drankje: op het terras heb je mooi uitzicht op de Kubuswoningen en de Markthal terwijl je binnen heel gezellig op fluwelen banken zit, hoe fancy? Heb je na een paar drankjes zin om iets te doen maar wil je het restaurant niet uit? Je kan hier met een groep vrienden en/of familie een privé karaoke kamer boeken!

Aloha 

Tenslotte hebben we Aloha. Deze low waste food bar aan de Maasboulevard is niet alleen evironmentally friendly, het is hier ook super gezellig en leuk ingericht. Of je nou binnen of buiten een plekje hebt; in het oude Tropicana zwembad lijkt het overal alsof je tropisch aan het genieten bent! De homemade limonades en cocktails kan je lekker combineren met de vele borrelgerechten die Aloha serveert.

Ben je wel een bier liefhebber? Wat denk je van deze Rotterdamse biertjes? Proost!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.