Skip to main content

De lekkerste shared dining restaurants in Rotterdam

Bijshared dining is het de bedoeling dat je meerdere kleine gerechtjes met je tafel deelt. In de zomer werden bijvoorbeeld shared dining concepten georganiseerd in de Koopgoot en in het park bij de Laurenskerk. Hier zaten mensen aan een lange tafel buiten, met een groep die ze niet kenden en deelden het eten. Dit bleek heel gezellig en leuk te zijn! In restaurants deel je het eten over het algemeen niet met vreemden, maar dit deel je met je vrienden, familie, geliefde of collega's waar je mee aan tafel zit. Erg leuk! Lees snel verder als je wil weten waar je de leukste restaurants vindt voor shared dining in Rotterdam.

Tip: wil je dit soort leuke tips over Studentensteden voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Gastrobar Hartig

In het centrum van de stad vinden we Gastrobar Hartig. Dit restaurant bestaat ondertussen zo'n vijf jaar en doet aan shared dining in Rotterdam. De keuken bestaat uit een mix van invloeden uit landen als Italië, Frankrijk, Griekenland, Azië, Marokko en het Caribisch gebied. De eigenaren vinden het geweldig om verschillende keukens te combineren en dat maakt de kaart erg uniek. Ook proberen ze bij Hartig zo groen mogelijk te koken. Ze hebben geen frituur of gas en willen in de toekomst de zaak alleen maar groener maken.

Hartmansstraat 20A

Ayla

Ayla is een shared dining restaurant en de keuken is gebaseerd op het Middellandse Zeegebied: van Casablanca naar Beirut, via Sevilla en Istanbul. De sfeer van deze warme landen vind je ook terug in het restaurant met veel warme kleuren. Omdat je de kleine gerechtjes met zijn allen deelt, kan je een hapje proeven van alles verschillende invloeden. Je kan hier zeven dagen per week langskomen voor lunch, brunch, bites, diner of drankjes.

Kruisplein 153

MAVIS

MAVIS is een plek waar je heerlijk kunt borrelen met kleine hapjes. Het concept is van dezelfde eigenaren als BIRD wat je kunt kennen van het uitgaan in Rotterdam. MAVIS heeft een laidback sfeer, heerlijke cocktails en er zijn regelmatig optredens. Op het menu staan lekkere, internationale gerechtjes en snacks die je met je gezelschap kunt delen. Van Rotterdamse bitterballen tot beef teriyaki!

Westzeedijk 68A

Op zoen naar meer leuke plekken om gezelluig te eten? Check dan ook deze 5 restaurants in Rotterdam waar je lekker én gezond kan eten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.