Skip to main content

De fijnste studieplekken in Rotterdam

De zomervakantie is alweer even voorbij en dat betekent voor veel studenten één ding: we mogen weer studeren! Nu heb ik altijd een tijdje nodig voordat ik weer helemaal in de juiste studeerflow zit en ik kan mij voorstellen dat meer studenten hier last van hebben. Thuis heb ik vaak teveel afleiding en daarom studeer ik liever op andere plekken buitenshuis. Op welke plekken kun je nou lekker geconcentreerd werken? Ik heb voor jou een aantal opties op een rij gezet!

De centrale bibliotheek 

In het centrum, dichtbij station Rotterdam Blaak, staat voor velen een herkenbaar gebouw. De centrale bibliotheek is een reusachtige locatie waar je in alle rust kunt studeren. Er zijn veel plekken beschikbaar waar je kunt zitten en ook stopcontacten zijn er genoeg. Let er wel op dat het wifi, wanneer je geen lid bent, niet gratis is en je hier €2.50 voor moet betalen. Het voordeel van werken zonder wifi is wel dat je de studieboeken kunt doornemen zonder afgeleid te worden door je Facebook berichten. 

NS StationsHuiskamer

Wanneer mijn colleges klaar zijn, loop ik vaak nog even naar de StationsHuiskamer op Rotterdam Centraal. Zoals ik al zei werk ik thuis niet efficiënt en daarom doe ik mijn huiswerk graag op deze plek voor ik op de trein stap. Ook wanneer je trein (weer...) vertraging heeft, kun je hier ideaal werken terwijl je zit te wachten. Toen ik hier voor het eerst ging zitten was ik nog sceptisch. Ik verwachtte dat het hier altijd ongelofelijk druk zou zijn. Nu is het hier ook vaak redelijk druk maar wel op een gezellige manier. Het heeft iets speciaals om te studeren naast forenzen die werken, studeren, lezen of gewoonweg aan het dineren zijn. Daarnaast is de koffie ook nog eens goed te drinken. Wat wil je nog meer?

Bibliotheek Erasmus Universiteit 

De Erasmus Universiteit heeft een bibliotheek waar je zeven dagen per week terecht kunt. Ook tijdens de feestdagen (m.u.v. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag) is deze open, wat ideaal is voor de student die het ongeluk heeft om op deze dagen te moeten studeren. Ook niet-Erasmusstudenten mogen hier naar binnen, dus je zult studenten tegenkomen van vele verschillende hogescholen en universiteiten. In tegenstelling tot de centrale bibliotheek is het wifi hier wel gratis. Er zijn meerdere etages met studieplekken dus er is altijd wel een plekje te vinden. Wanneer ik in de avond wil studeren, ga ik vaak hierheen. De Erasmus bibliotheek is doordeweeks namelijk tot 00:00 uur open! 

New Fork 

New Fork heeft vier vestigingen in Rotterdam. De vestigingen aan de Coolsingel en de Wijnhaven zijn voor mij geen onbekende. Beide plekken zijn zeer geschikt om in te studeren maar Erasmusstudenten hebben extra geluk. New Fork (Wijnhaven) zit namelijk gevestigd op de campus van deze universiteit. Heb je dus even geen zin in de Erasmusbibliotheek, dan kun je altijd nog hierheen. De koffie is heerlijk en de broodjes geven de energie om die paar uurtjes extra door te blokken. 

Dit zijn de studeerplekken die ik je van harte aanraad. Op welke plekken sla jij meestal je studieboeken open?

Groetjes,

Jelle

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.