Skip to main content

De beste zomerbanen voor studenten in Rotterdam 

De zomer is een geweldige tijd voor studenten om geld te verdienen terwijl ze thuis zijn tijdens de pauze. Geld verdienen is een goede manier om bezig te blijven en geld te sparen voor het volgende schooljaar. Of je deze zomer fulltime of parttime wilt werken, er zijn genoeg mogelijkheden om goedbetaald seizoenswerk te vinden. Als je op zoek bent naar ideeën voor een zomerbaan die perfect is voor jou als student in Rotterdam, deelt deze gids enkele van de beste keuzes om geld te verdienen in de warme maanden.

Huisoppas 

Reizen voor de zomervakantie is een gangbare praktijk voor veel gezinnen. Je kunt dat omzetten in een kans om geld te verdienen door naar huizen te kijken terwijl mensen de stad uit zijn. Huisoppas is geen moeilijke klus. We huren vaak een huisoppas in als we reizen om er zeker van te zijn dat er iemand in het huis is en dat alles soepel verloopt. Veelvoorkomende taken van een huisoppas kunnen zijn:

  • Planten water geven
  • Het vuilnis buiten zetten
  • De mail checken
  • Een huisdier verzorgen

Huishoudelijke hulp

Je kunt dus op een huis passen, maar je kunt ook ingehuurd worden in de zomer als student om een woning schoon te maken en te onderhouden. Je bent dan een huishoudelijke hulp Rotterdam, wat een baan is die erg verschillend kan zijn. Toch zul je over het algemeen vooral moeten schoonmaken, terwijl je ook huishoudelijke ondersteuning biedt aan de eigenaren van de woning. Deze baan is erg geschikt als zomerbaan, maar studenten kunnen het ook als bijbaan zien. 

Hondenuitlater 

Ben je dol op dieren maar heb je geen huisdier op school? Je kunt tijdens de zomervakantie voor honden of katten zorgen en daarbij goed geld verdienen. Vanwege hectische werkschema's hebben eigenaren van gezelschapsdieren meestal niet de tijd om hun honden de beweging te geven die ze nodig hebben om gezond te blijven. In die behoefte kun je als hondenuitlater voorzien, wat natuurlijk een perfecte baan voor studenten is in de zomer is vanwege het mooie weer. 

Bezorger

Werken als bezorger is een fantastische manier om deze zomer geld te verdienen. De on-demand bezorgruimte heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en is een legitieme manier om extra geld te verdienen. Het mooie van veel banen bij het bezorgen van eten is dat je volgens je eigen schema kunt werken. Bovendien betalen de meeste bedrijven wekelijks en kun je in principe fooien verdienen. Je hebt hiervoor wel een auto nodig, al kunnen studenten in Rotterdam ook met de fiets bezorgen. 

Badmeester

Als je graag zwemt en mensen helpt, is badmeester zijn een van de topbanen voor de zomer. Hoewel je voor dit werk certificering nodig hebt, is het een geweldige manier om tijdens je schoolpauze geld te verdienen. Voordat je solliciteert als badmeester moet je dus eerst wel de nodige certificaten halen, anders zal je sollicitatie automatisch afgewezen worden. In de zomer is vooral vraag naar badmeesters voor buitenbaden, houd hier rekening mee als student in Rotterdam! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.