Skip to main content

De beste studeerplekken in Rotterdam tijdens de coronacrisis!

Na meer dan drie jaar “studenten ervaring” wil ik jullie graag introduceren aan de beste Rotterdamse studieplekken! Het is logisch dat we tijdens onze studentenleven ons best moeten doen om goede cijfers te halen, en dat doe je door geconcentreerd te studeren. Persoonlijk motiveert een fijne omgeving mij het beste: zo kan ik het langst geconcentreerd studeren. Naast de omgeving, heb je natuurlijk na een lange studeersessie wat rewards nodig, en dan is het heel handig om “toevallig” in een tentje te zitten waar ze ook nog lekkere hapjes en drankjes serveren!

Backyard

Het interieur van Backyard is niet alleen super gezellig en mooi, het is ook nog eens een hele fijne studeerplek vlak bij de Koopgoot. Naast het feit dat je op sommige plekken jouw laptop, tablet of telefoon kan opladen, kun je hier ook hele lekkere bites en andere gerechten bestellen. Nog geen trek? Backyard serveert ook homemade limonades en andere warme dranken!

Heilige Boontjes

Heilige Boontjes heeft twee filialen in Rotterdam: bij Eendrachtsplein en Burgemeester Meineszplein. Deze tent wordt gerund door personen met een crimineel verleden, dit maakt deze hotspot zo bijzonder. Bij Heilige Boontjes krijgen deze personen een opleiding als barista en koffiebrander! Naast het feit dat ze hier heerlijke koffie serveren, kun je hier ook lunch en diner bestellen.

Sajoer Juice Bar & Café

Wil je toch iets meer gezonds eten of drinken? Probeer Sajoer! Hier kun je lekkere verse cold pressed sappen, smoothies en verschillende warme en koude dranken bestellen terwijl je bezig bent met het schrijven van jouw paper. Die vitaminen helpen je zeker weten om geconcentreerd bezig te zijn. Heb je honger? Bij Sajoer kan je ook gezonde all-day-breakfast of zoete snacks bestellen.

Yoghurt Barn

Deze lunchroom op de Oude Binnenweg is Klimaatpositief, hoe goed is dat? Niet alleen kan jij bijdrgen aan een betere klimaat door een bezoekje aan Yoghurt Barn, je kunt hier ook nog eens lekker lunchen! Naast al de yoghurt die ze serveren met super lekkere toppings en sausjes, hebben ze ook nog gebakjes, smoothies, en andere hapjes. Het laatste wat ik zelf heel leuk vind aan Yoghurt Barn is hun interieur, het is hier gewoon gezellig!

Benieuwd naar meer studieplekjes? Lees dan onze blog over andere studeerplekjes in Rotterdam.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.