Skip to main content

De beste oliebollen van Rotterdam

Ja, het is weer december! Dit betekent kruid- en pepernoten met Sinterklaas, een heel groot gangen menu tijdens kerst en natuurlijk héél véél oliebollen met oud en nieuw. Op basis van de oliebollenranklijst zijn dit absoluut de kraampjes in Rotterdam waar je deze december langs moet gaan.

Tip: wil je dit soort leuke tips over Studentensteden voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Bakker Klootwijk

Bakker Klootwijk was in het laatste jaar van de Nationale Oliebollentest de nummer 1 op de ranklijst en daarom is het zeker de moeite waard om zelf te gaan proeven waarom dit de beste oliebollen van Nederland zijn. De oliebollen kosten €0,95 per stuk wat een hele normale prijs voor deze delicatesse is. Dus dubbel de moeite waard om even langs te gaan. Verder zijn hier ook appelflappen, donuts, broodjes, gebakjes en taartjes te koop voor degenen die de oliebollen liever overslaan. Deze oliebollen kun je trouwens kopen op de Poolsterstraat 50 (Alexandrium).

Gebakkraam Richard Visser

Een ander kraampje dat in de top tien staat is de Gebakkraam Richard Visser. Deze oliebollen zijn bij vele Rotterdammers de absolute nummer één. De kraam is te vinden op de Heemraadssingel/Vierambachtsstraat en de kosten per oliebol bedragen €1,00 wat deze kraam net iets duurder maakt dan Bakker Klootwijk. Dit maakt de oliebollen er natuurlijk niet minder lekker op en daarom is ook deze kraam een echte aanrader.

Rotterdamse Oliebollenbakkerij Familie Smit

Deze oliebollenbakkerij doet het ook niet zo slecht in de ranking. Een aantal jaar geleden kregen de gevulde oliebollen zelfs het cijfer 8,5! Net zoals bij de Gebakkraam Richard Visser zijn deze bollen per stuk €1,00. Een extra voordeel: deze lekkernijen wel 20 gram zwaarder dan het 'normale gewicht' van een oliebol. Dit kan misschien voor de grote eter een goed argument zijn om deze kraam te gaan bezoeken.

Reemer's Hollandse Gebakkraam

Deze kraam heeft net de ranking van 2017 gehaald. Voor de kritische oliebolleneter onder ons zouden de hiervoor genoemde tentjes misschien een betere optie zijn. Dat deze lager in de ranking staat betekent niet dat de bollen hier niet te eten zijn. In tegendeel, er zijn veel meer dan 71 oliebollenstalletjes in Nederland en daarom is een goede smaak vrijwel gegarandeerd bij ieder tentje dat op deze lijst is vermeld.

Niet getreurd

Al met al zijn er natuurlijk nog veel kraampjes te vinden in Rotterdam waar je deze wintersnack kan halen. Dit zijn namelijk alleen de kraampjes die door de echte kenners bekroond zijn met een ranking. Verder blijft smaak iets subjectief dus het kan best zijn dat jij de oliebollen op de hoek tien keer zo lekker vind.  Zijn deze kraampjes nou niet bij jou in de buurt? Ook zelfgemaake oliebollen zijn superlekker of zelfs nog beter!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.