Skip to main content

De beste en lekkerste ijssalons van Rotterdam

De temperaturen stijgen en de zon is de afgelopen weken al goed aan het schijnen. Ik persoonlijk krijg dan een heerlijk zomers gevoel en zomer betekent voor mij al snel: IJS! Ik heb hier dan ook de beste ijssalons voor jullie op een rijtje gezet!

Angelo Betti, Schiekade 6B3032 AJ Rotterdam

Angelo Betti bestaat al 98 jaar en daardoor zijn de gerechten en natuurlijk het ijs al een tijdje bekend onder de Rotterdamse bevolking. Dit is ook niet zo gek aangezien het eten heerlijk smaakt! Het restaurant, waar je dus ook ijsjes kunt halen is ooit opgericht door een man uit Toscane die het niet gelukt was “The American Dream” te vervullen in New York en dus probeerde hij het in Nederland. Dit was met succes want vandaag kunnen we nog steeds genieten van de heerlijke gerechten en ijsjes die zijn familie vandaag de dag nog steeds voor ons maken.

IJssalon Doppio, Crooswijkseweg 100 – Rotterdam Noord

IJssalon Doppio is in 2005 uitgegroeid tot een enorme hit waardoor de ijssalon op meerdere plaatsen is gevestigd. Zo kun je deze salon ook vinden in het Oude Noorden:  Zwaanhals 317 en Kralingen: Lusthofstraat 71. De salon maakt heel lekker ambachtelijk schepijs. Het is zelfs zo’n hit dat het ijs zelfs aan verschillende horeca gelegenheden wordt geleverd. Of het nu echt zo lekker is, moet je dus snel zelf uittesten!

IJssalon Koen, Zwaanshals 319  – Oude Noorden, Rododendronplein 16

IJssalon Koen heeft zelf het vak “typisch Italiaans” geleerd. We beschouwen ijs nu eenmaal goed of beter wanneer het echt “Italiaans” is. Koen heeft hier in de loop der jaren echter wel zijn eigen draai aangegeven en ook eigen smaken ontwikkeld. Zo is er bloedsinaasappelijs beschikbaar en ook de smaak yoghurt-granaatappel kan je hier uitproberen. Het klinkt allemaal heel origineel en misschien niet heel Italiaans, maar lekker is het zeker!

IJssalon Bleij, Brede Hilledijk 269 – Katendrecht

Ijssalon Belij is gevestigd in Katendrecht waar het ijs wordt bereid door Michiel de Bruijn. In de zomer staan mensen in de rij voor een ijsje hier en dat is zeker terecht! Het is misschien niet in het centrum gelegen, maar een uitstapje voor zo’n ijsje is het zeker waard. Dan ben je meteen even buiten geweest!

Natuurlijk zijn er nog veel meer ijssalons in Rotterdam te vinden die net zo goed zijn. In mijn vorige blog heb ik een aantal andere ijssalons in Rotterdam beschreven. Neem daar dan ook zeker een kijkje als je net zoals ik geen genoeg van ijs kan krijgen. Alvast een fijne zomer met héél véél ijs

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.