Skip to main content

Beste plekken voor een goed techno feest in Rotterdam!

Misschien wist je het al, maar ik vind techno echt geweldig. Scratch that, ik vind techno gewoon goddelijk. Klinkt misschien overdreven, maar de mensen die ook into techno zijn snappen mij meteen. De beat, het ritme, de klanken, het klopt gewoon allemaal. Gelukkig voor mij (en voor alle techno liefhebbers), zijn er genoeg techno-tenten in Rotterdam te vinden. Maar welke tenten zijn nou echt de moeite waard om heen te gaan?

Cultuurpodium Perron

Cultuurpodium Perron aan de Schiestraat is een welbekend en gerespecteerde club die, je raadt het waarschijnlijk al, voornamelijk techno draait. Je kunt hier de hele nacht doorgaan met gezellige en fanatieke mede-ravers. Deze tent zit ook nog op een hele fijne plek, midden in Rotterdam,een paar minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal. Goed te bereiken met het OV of de fiets.

Toffler

Wederom een zeer bekende club in Rotterdam: Toffler. Toffler staat bekend om haar goede artiesten en heerlijke muziek. Ook de ras Rotterdammer Benny Rodrigues (ook wel bekend als ROD) komt hier geregeld draaien. Toffler heeft nog iets unieks. Hoe drukker het wordt (of hoe later het wordt), hoe groter de zaal. De draaitafel staat namelijk op een rails die steeds verder achterruit rijdt. Je begint dus klein, maar na een tijdje is de zaal opeens een stuk groter. Een unieke ervaring!

Maassilo

De Maassilo is een zeer grote locatie, inclusief 3 zalen en een chill-/ rokersruimte. Je zult hier voornamelijk voor de grotere feesten heengaan. Let goed op de agenda, niet alle feesten zullen techno bevatten. Echter, wanneer je een goed technofeest hebt uitgekozen, zul je de tijd van je leven hebben. De gezelligheid, muziek en de geweldige lichtshows maken dit een avond om niet snel te vergeten.

Annabel

Ook Poppodium Annabel zit enkel een paar minuten lopen van Rotterdam Centraal. Hoewel deze club minder groot is dan Maassilo, is het hier niet minder gezellig. Neem een paar biertjes (of iets anders, whatever floats your boat) en ga los op de vele artiesten die hier mogen optreden.

Factory 010

Wil je een mooi uitzicht en ook nog goeie muziek? Dan moet je gauw een keer naar Factory 010. Factory 010 maakt eigenlijk deel uit van Maassilo, maar ik zie dit gewoon als een aparte club. Wanneer je naar binnen stapt zul je al gauw een lift tegenkomen. Je propt je, samen met tientallen andere feestgangers, de lift in en gaat naar de tiende verdieping. Vanaf hier kun je je eigen gang gaan. Er zijn twee zalen met vaak (harde) techno aanwezig. En als je even geen zin hebt, kun je een tijdje uit het raam staren. Zo zie je Rotterdam eens van een andere hoogte.

Technofeesten zijn gewoon heel fijn. Iedereen is aardig en je kunt zo lang als je wilt doorgaan. Met de juiste muziek heb je een heerlijke avond. Bovenstaande clubs zijn een selectie van de beste technoplekken in Rotterdam. Je zult zeker geen spijt krijgen wanneer je deze clubs bezoekt! Zijn er nog clubs die ik vergeten ben? Ik hoor het graag! Van te voren goed in de stemming komen? Dat doe je natuurlijk met echte Rotterdamse biertjes!

Groetjes,

Jelle 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.