Skip to main content

Besparen op het dagelijks leven in Rotterdam doe je zo!

Het dagelijks leven in Rotterdam kan reteduur zijn als je niet oppast. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je portemonnee minder snel leeg te laten lopen. Als je bewust bezig bent met je uitgaven, dan zal dit al gauw veel geld schelen. Gelukkig ben ik er en zal ik je een aantal tips geven hoe je bespaart op je dagelijkse uitgaven.

De markt

Groenten en fruit kost in veel winkels een godsvermogen. Maar… niet op de markt! Het is bizar hoeveel geld je kunt besparen bij de kleine stalletjes gevuld met eten en goodies. Rotterdam heeft een aantal markten waar je prima producten kunt halen. Soms scheelt dit meer dan de helft van de prijs! Zeker een aanrader dus.

Bonus, bonus, bonus

Ik dacht altijd dat de Albert Heijn veel te duur is om elke dag je boodschappen bij te doen. Maar gelukkig hebben we de bonus nog. Je spullen in de bonus halen maakt alles een stuk beter betaalbaar, wat zeker niet onaardig is voor studenten. Soms bespaar ik de helft van het bedrag dat ik normaal zou moeten betalen. Dat maakt geld uitgeven bijna leuk. Bijna dan.

Folders

Naast de AH Bonus, kun je ook folders van andere winkels in de gaten houden. Ik heb zelf de app AlleFolders gedownload. Via deze app kun je alle folders van supermarkten en winkels in de buurt bekijken. Zo kwam ik er achter dat de Dirk vaak goedkope wasmiddel en wasverzachter verkoopt. Ook de Lidl heeft vaak voordelige producten. En stel je wilt nieuwe meubels kopen, dan heeft deze app ook alle folders met meubel artikelen waar je in kunt rondneuzen. Wanneer je je best doet, dan kun je altijd aanbiedingen vinden die voor jou handig zijn.

Ga lekker fietsen of lopen

Een auto of het OV is erg relaxed. Maar fietsen en lopen is gratis. Als je de kans hebt, gebruik dan de gratis vervoersmiddelen om naar de winkel of supermarkt te gaan. Scheelt je zo weer een paar euro per keer.

Bestellen is onbetaalbaar

We hebben niet altijd zin om te koken, vooral na een lange dag werk. Het is dan ook heel verleidelijk om iemand anders voor je te laten koken. We pakken dan de laptop of telefoon en bestellen een gala aan veel te duur eten. Hoewel dit (meestal) echt heerlijk is, is zelf koken gewoon veel goedkoper. Laat je dus niet verleiden! Het kost misschien wat meer moeite om zelf je maaltje te creëren, maar dit scheelt je zoveel geld. En je eigen gerecht smaakt ook gewoon even lekker, als je het goed doet tenminste.  

Houd je administratie bij

Houd daarnaast je betalingen bij, zodat je weet wat je precies uitgeeft. Het kan zijn dat je onbewust veel van je salaris uitgeeft aan onnodige zaken. Je kunt zo makkelijk een plan maken om te besparen op je uitgaven. Het is natuurlijk ook gewoon fijn om te zien waar je zuurverdiende geld naartoe gaat.

Succes met je boodschappen!

Groetjes,

Jelle      

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.