Skip to main content

Badkamer delen: zo houd je het vol

Als je op kamers gaat, verandert er een heleboel. Sommige veranderingen zijn superleuk, maar andere dingen kunnen ook best even lastig zijn. Je brakke huisgenoot drinkt het laatste beetje melk van jou op, je moet wachten tot je naar de wc kan en je deelt de badkamer met huisgenoten. Vooral dat laatste kan pittig zijn. Soms is het een kwestie van wennen, maar het kan ook een langdurige bron van irritaties zijn. Wij geven je daarom tips voor als je een badkamer met huisgenoten deelt!

Houd het opgeruimd

De nummer 1 irritatie in een studentenhuis? Andermans rommel! Daarom geldt ook in de badkamer: houd het opgeruimd. Zeker als je meerdere huisgenoten hebt, kan het snel een rommeltje worden. Maak daarom duidelijke afspraken over het opruimen van de badkamer. Spreek bijvoorbeeld af dat iedereen meteen zijn eigen spullen opruimt en zorg dat iedereen een vaste plek heeft voor zijn of haar spullen. Als er niet genoeg kastruimte is, kun je bijvoorbeeld bakjes kopen waar iedereen zijn spullen in kan doen.

Houd het schoon

Dit is misschien een beetje een open deur, maar ook dit is superbelangrijk voor de sfeer: houd het schoon! Niemand vindt het chill om in een vieze badkamer te douchen. Zorg dus dat de badkamer regelmatig schoon wordt gemaakt en maak hier bijvoorbeeld een schoonmaakrooster voor. Zorg ook dat het zo makkelijk mogelijk is om de badkamer schoon te houden. Koop de juiste schoonmaakmiddelen, zet prullenbakjes neer en leg een rooster op het doucheputje zodat het niet verstopt raakt.

Geef de badkamer een opfrisbeurt

Helaas voorkom je niet dat een badkamer op een gegeven moment een beetje ranzig wordt. Zeker als meerdere mensen deze ruimte vaak gebruiken. Het is daarom ook verstandig om de badkamer eens in de zoveel tijd een opfrisbeurt te geven. Verf de muren, vervang de douchekop en kit de randen opnieuw. Als de badkamer een grondige beurt nodig heeft kun je ook een balletje bij de verhuurder opgooien om bijvoorbeeld de douchewand, meubels of tegels te laten vervangen.

Gebruik je eigen spullen

Hier kunnen we kort over zijn. Een huisgenoot die ongevraagd je dure douchegel gebruikt is misschien nog wel vervelender dan een huisgenoot die je eten opeet. Gebruik dus altijd je eigen spullen en als je echt een keertje nood hebt, kun je het natuurlijk vragen.

Douche niet te lang

Een laatste tip die we je willen meegeven, is om de badkamer ook niet te lang bezet te houden. Je deelt de badkamer nou eenmaal met meerdere mensen en het is vervelend als iemand heel lang op je moet wachten. Als meerdere mensen rond dezelfde tijd de badkamer willen gebruiken, is het ook handig om hier afspraken over te maken. Zo komt niemand te laat.

Tip: benieuwd hoe je je eigen kamer ook schoon houdt? Check dan ons stappenplan voor een schone kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.