Skip to main content

Alles over studeren in Barcelona

Barcelona is een droombestemming voor veel Nederlandse studenten. Je vindt er een grote internationale gemeenschap, verschillende universiteiten, geweldige clubs, bars en restaurants, veel shopgelegenheid, en natuurlijk ook een van de mooiste stranden van Spanje. Reden genoeg om Barcelona te kiezen voor jou volgende Erasmusjaar, gap year, of als je wil Spaans leren in Spanje.

De universiteiten

Barcelona is naast Madrid en Malaga een studentenstad bij uitstek. Barcelona heeft op het vlak van universiteiten veel te bieden. Zo vind je er de Autonomous University of Barcelona, de University of Barcelona, de Polytechnic University of Catalonia, de Pompeu Fabra University, en de Universitat Ramon Llull. Daarnaast vind je ook een groot aantal business schools, zoals EADA Business School, EAE Business School, ESIC business and marketing school, ESCI – Escola Superior de Comerç Internacional, ESEI – International Business School Barcelona, ESERP Barcelona, Global Business School Barcelona, IESE Business School, en INSA business, marketing and communication school. Dat is een hele lange lijst, maar als je bijvoorbeeld op Erasmus wil naar Barcelona, zal je studentenbegeleider je zeker kunnen helpen, en doorgaans hebben universiteiten met slechts een beperkt aantal universiteiten en hogescholen een uitwisselingsproject.

Spaans of Catalaans

Ga je in Barcelona studeren, vergeet niet dat Catalaans buiten in openbare leven, ook een officiële onderwijstaal is. Sommige van de hierboven genoemde universiteiten en instellingen zijn Spaans gericht, anderen juist Catalaans. Kijk dus goed uit wat de onderwijstaal is voor de lessen waar je je voor wil inschrijven. Het zou niet de eerste keer zijn dat een Erasmusstudent voor de verassing komt te staan dat de lessen in het Catalaans zijn, terwijl de student net een halfjaar Spaans heeft zitten studeren. Bij vele instellingen zal je ook een taaltest moeten uitvoeren waarbij je moet bewijzen dat je niveau Spaans minstens B2 is. Bereid je dus zeker goed voor als je in Barcelona wil studeren.

Taalcursus Spanje

Een manier om je voor te bereiden op een studie en het bijhorende taalexamen dat je eerst zal moeten afleggen is een goede taalcursus Spaans. Een van de wereldwijde marktleiders op het vlak van taallessen is EF. Ze hebben in Nederland verschillende vestigingen en bieden veel cursussen aan voor studenten die willen studeren in het buitenland. Ze bieden verschillende types cursussen op maat van studenten, zoals taalreizen, taalkampen, internationale voorbereidingsprogramma’s voor universiteiten, hogescholen of Amerikaanse highschools. Ook in Barcelona hebben ze een vestiging zodat je ook Spaans kan leren in Spanje.

Bezienswaardigheden

Buiten het schoolse leven valt er in Barcelona natuurlijk veel te beleven, en wij sommen hier de belangrijkste bezienswaardigheden op.

  • Park Güel: Dit is een van de mooiste stadsparken van heel Europa, je vindt hier uitgebreide mozaïeken en een prachtig uitzicht over heel de stad.
  • La Rambla: Deze boulevard is 1,2 kilometer lang, en vormt het kloppend hart van de stad. Je vindt er een schat aan winkels, cultuur en eetgelegenheden.
  • Sagrada Familia: Deze kerk werd door de beroemde kunstenaar Gaudi ontworpen en ondanks dat de bouw in 1882 begonnen is, is het nog steeds niet af. Toch is dit een van de mooiste gebouwen van de hele westerse wereld en een must-see voor iedere bezoeker van Barcelona.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.