Skip to main content

5x glutenvrije restaurants in Rotterdam

Als je coeliakie hebt of gevoelig bent voor gluten wil je ook kunnen genieten van een gezellig avondje uit eten. Helaas gaat dat vaak gepaard met stress: want wát nou als je gerecht toch met gluten wordt bereid? En met heel veel pech zit je niet veel later thuis met buikpijn op de bank. Niet elk restaurant is even ver wat betreft voedselallergieën. Gelukkig zijn er genoeg glutenvrije restaurants in Rotterdam!

Omdat menukaarten kunnen wisselen, raden wij wel aan om altijd van tevoren het restaurant te bellen en te vertellen dat je glutenvrij moet eten. Geef dit ook altijd aan bij je bestelling in het restaurant!

Alfredo's Taqueria

Is de Mexicaanse keuken jouw favoriet? Dan kan je je geluk niet op bij Alfredo's Taqueria! Hier kun je heerlijk genieten van lekkere gerechten. Geef van tevoren wel aan dat je glutenvrij moet eten. Dan komt het helemaal goed!

Goudsesingel 204, 3011KD, Rotterdam / 010-307 4680.

Little V

Little V is dé plek voor iedere liefhebber van Vietnamees eten. Op de menukaart staat netjes aangegeven welke gerechten gluten bevatten. Je kunt ook aan de bediening vragen welke gerechten aangepast kunnen worden. Erg fijn!

Grotekerkplein 109, 3011GC, Rotterdam / 010-413 1191.

O'Pazzo

Zin in een knapperige pizza? Dan kun je terecht bij het Italiaanse restaurant O'Pazzo. Hier bakken zij een heerlijke glutenvrije pizza voor je! Je kunt ook a la carte bestellen in een ander deel van het restaurant. Let op: in dit gedeelte kun je geen pizza's bestellen!

Mariniersweg 90, 3011NV, Rotterdam / 010-282 7107. 

The Burgerhouse

Om je trek naar sappige hamburgers te stillen, kun je een bezoekje brengen aan The Burgerhouse. Ze hebben hier glutenvrij brood voor je hamburger en ook glutenvrije desserts! Leuke bijkomstigheid: het is erg budgetproof.

Nieuwe Binnenweg 196, 3021KG, Rotterdam / 010-737 0868. 

Pannenkoekenboot

Wil je lekker oer-Hollands pannenkoeken eten? Dat kan bij de Pannenkoekenboot! Zoals de naam al doet vermoeden, is het restaurant gevestigd op een boot in de haven. Speciaal voor mensen met een glutenintolerantie (en lactose-intolerantie!) hebben ze speciaal beslag en bakken ze de pannenkoeken in een aparte pan om kruisbesmetting te voorkomen. Dat klinkt goed!

Parkhaven 13, 3016GM, Rotterdam / 010-436 7295. 

Heb je uit bovenstaande glutenvrije restaurants in Rotterdam een keuze gemaakt? Dan wensen we jou alvast een hele gezellige avond en natuurlijk: eet smakelijk. Wil je na het eten nog op stap in Rotterdam? Lees dan ook waar je elke dag van de week kunt uitgaan in Rotterdam!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.