Skip to main content

5 spots in Rotterdam voor lekker en gezond eten

In tijden als deze is het van belang dat je goed voor jezelf zorgt. Een goede weerstand is nu misschien wel belangrijker dan ooit en gezond eten speelt hierbij een grote rol. Het is begrijpelijk als je na al deze weken thuis zelf geen inspiratie meer hebt voor een lekkere en gezonde maaltijd. Gelukkig zijn er genoeg restaurants in Rotterdam die je hierbij kunnen helpen!

Sappi

Sappi is een take-away sapbar, maar naast gezonde sapjes kun je hier ook een lekkere lunch halen. Er is keuze uit verschillende sandwiches, salades en bowls. Als je geen tijd of zin hebt om zelf langs te gaan, kun je bestellen via Thuisbezorgd of Deliveroo. Of bestel de lekkere sapjes via de webshop van Sappi. De sapbar heeft twee locaties, eentje in Rotterdam Noord en eentje in het centrum van de stad. De locatie in Noord is op 24 maart tijdelijk gesloten in verband met de coronacrisis. Check daarom voordat je langsgaat even de meest recente ontwikkelingen wat betreft openingstijden.

Bertmans

Bij Bertmans aan de Karel Doormanstraat staat voor ieder wat wils op het menu. Zo zijn er veel verschillende vega(n) opties en wordt er goed rekening gehouden met eventuele voedselallergieën. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch én diner. Er wordt tijdens de intelligente lockdown wekelijks een drie gangen afhaalmenu samengesteld. Om ervoor te zorgen dat je elke gang warm eet, worden de gerechten zo voorbereid dat je ze zelf thuis kunt opwarmen. De wekelijkse afhaalmenu’s en bestelinstructies zijn te vinden op de Instagrampagina van Bertmans.

SUE

SUE is “zoet zonder suiker”. Er worden allerlei verschillende lekkernijen verkocht, die passen bij een gezonde levensstijl. De taartjes zijn suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en veganistisch, maar ook superlekker! Op de website van SUE kun je kiezen uit boxen van verschillende maten en samenstellingen. Ook kun je de gezonde snacks via Thuisbezorgd in huis halen.

Spirit

Bij Spirit kun je iedere dag van 12:00 tot 20:00 verschillende specials afhalen. De gerechten die ze verkopen zijn helemaal biologisch én vegetarisch. Bovendien zijn er veel veganistische opties. Je hoeft bij Spirit niet van tevoren te bestellen, want je kunt gewoon aan de bar je bestelling doen. Het gerecht wordt dan ter plekke bereid. Je moet dan dus even op je eten wachten, maar je weet hierdoor wel zeker dat je een verse maaltijd krijgt. Je vindt het menu met de take-out specials op de website van Spirit.

SLA

Bij SLA vind je heerlijke salades die zo biologisch, duurzaam en eerlijk mogelijk gemaakt zijn. De ingrediënten komen zo veel mogelijk van Nederlandse bodem, maar voor de liefhebbers zitten er ook genoeg wereldgerechten tussen. Er zijn hier ook gezonde sapjes en smoothies te koop voor bij je salade. Je kunt bestellen via de website van SLA en vervolgens je salade afhalen. Het is mogelijk om je maaltijd thuis te laten bezorgen, want je kunt ook bestellen via Uber Eats, Thuisbezorgd én Deliveroo.

Wil je lekker en gezond eten combineren met een leuke zomervakantie? Lees dan Zomervakantie 2020: staycation in Rotterdam!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.