Skip to main content

5 handige dingen om te leren

Als student heb je het vaak hartstikke druk, maar soms zijn er van die periodes dat je het plotseling heel rustig hebt. Je kunt dan natuurlijk lekker in de zon gaan zitten met je benen omhoog, maar je kunt een deel van je tijd ook nuttig gebruiken. Bijvoorbeeld door iets nieuws te leren. Wij zochten 5 dingen uit die handig zijn om te leren!

1. Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud bestaat uit meer dan 20 creatieve apps, waarmee je van alles kunt maken. Deze apps worden bij bijna elk bedrijf wel gebruikt. Of het nu op kleine schaal is voor marketinguitingen of om complete films in elkaar te zetten. Het is daarom handig om wat ervaring op te doen met deze programma’s. Je kunt bijvoorbeeld een cursus photoshop volgen. Handig als je in marketing of bij een mediabedrijf wil werken, maar ook als je hier privé mee aan de slag wilt. De Adobe-programma’s zijn wel duur, maar als student kun je deze met hoge korting gebruiken. Een goed idee om hier tijdens je studententijd mee aan de slag te gaan, dus!

2. Opruimen als Marie Kondo

Studenten staan er vaak niet om bekend dat hun kamers erg netjes zijn. En dat is jammer, want een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. In een opgeruimde kamer kun je veel beter ontspannen en concentreren. Dit is dus goed voor je rust, maar ook voor het studeren. Volgens de opruimmethode van Marie Kondo omring je jezelf alleen maar met spullen waar je gelukkig van wordt. Hierdoor kunnen veel overbodige spullen weg. Je kunt meer over deze methode online vinden!

3. Schrijven

Misschien denk je nu: “Ja, hoor… Ik kan toch al lang schrijven!”. En dat klopt! Maar wist je dat er een heleboel verschillende vormen van schrijven zijn? Zo zijn er bijvoorbeeld zakelijke schrijfcursussen die voor allerlei beroepen handig kunnen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan creatief schrijven, maar ook aan klantgericht schrijven. Geïnteresseerd? Op learnit.nl vind je verschillende zakelijke schrijfcursussen.

4. Reanimeren

Veel reanimaties beginnen op straat. Als je er op tijd bij bent kan een directe reanimatie de overlevingskans tot wel 5 keer vergroten! Een mooie reden om dit te leren, dus! Je kunt een cursus reanimeren bij verschillende instanties volgen, bijvoorbeeld via het Rode Kruis.

5. Koken

Misschien ben je nog een beginnende kok of ben je juist een chef in de dop. Het mooie aan een kookcursus is dat er wel duizenden te vinden zijn voor koks op verschillende niveaus. Je kunt beginnen met een basiscursus als je net op jezelf woont en er nog niet zoveel van bakt. Of je juist specialiseren in een bepaalde keuken als je al wel wat ervaring hebt. De keuze is reuze!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.