Skip to main content

4 keer inspirerende en beroemde Rotterdammers

Rotterdam is een mooie stad met inspirerende mensen. Een aantal van deze mensen heeft het ver geschopt en is een beroemdheid in Rotterdam, het hele land of zelfs tot in het buitenland. Hieronder sommen we een aantal bekende Rotterdammers op.

Susan Bijl

Overal in Rotterdam zie je de tassen van Susan Bijl. Het is ooit begonnen met The New Shoppingbag, die makkelijk te herkennen is aan de schuine streep. Inmiddels worden er bijvoorbeeld ook rugzakken en ‘bum bags’ met de streep verkocht in allerlei verschillende kleuren. Het merk is opgericht door Susan Bijl en Vincent van Duin. De tassen zijn het populairst in Rotterdam, maar worden ook in het buitenland verkocht. Het mooie aan dit bedrijf is dat er met weinig reclame en promotie veel bekendheid is ontstaan. Wil je ook zo’n leuke tas aanschaffen? Check dan de Susan Bijl-website!

Jules Deelder

Een persoon die niet in deze blog mag ontbreken, is Jules Deelder. Deelder was (onder anderen) dichter en schrijver, en stond naast zijn werk vooral bekend om zijn opvallende verschijning: hij droeg altijd een zwart pak en een vlinderzonnebril. Zijn gedichten zijn op verschillende plekken in de stad te zien, zoals het gedicht 'Lotgenoten' op de 2e Middellandstraat. Deelder, die ook wel de nachtburgemeester van Rotterdam werd genoemd, werd door velen gezien als een échte Rotterdammer. Toen hij eind 2019 op 75-jarige leeftijd overleed, werd zijn standbeeld op de Nieuwe Binnenweg dan ook overladen met bloemen en afscheidsbrieven.

Esther Vermeulen

Schrijver Esther Vermeulen is geboren en getogen in Rotterdam. En dat is te zien in haar werk. De boeken die ze schrijft spelen zich vaak af in deze mooie stad. Ze is vooral bekend van de detectiveroman-reeks 'Bureau MaRiT'. Deze boeken lezen heerlijk weg op vakantie!

Fred van Leer

Fred van Leer is dé modeman van Rotterdam. De stylist woont al lang in Rotterdam en heeft dan ook een lekkere Rotterdamse tongval. Fred is te zien in programma’s als 'Say Yes to the Dress Benelux' en 'Alles Uit de Kast'. Hier laat hij zien dat hij veel zelfspot heeft en niet vies is van een flauw grapje.

Wil je meer, meer en nog meer van Rotterdam? De leukste Rotterdamse spullen voor in huis scoor je hier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.