Skip to main content

3 redenen om een escaperoom te doen

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: overal in Nederland vind je escaperooms. Zo ook in Rotterdam. Bij een escaperoom laat een groep mensen zich opsluiten om door middel van puzzels en raadsels de weg naar de uitgang te vinden. Maar wat is er dan zo leuk aan het spelen van een escaperoom? Wij geven je 3 redenen om een escaperoom te spelen! 

1. Het is een perfecte uitje voor verschillende groepen

Een van de grootste voordelen van een escaperoom Rotterdam is dat dit uitje voor heel veel verschillende groepen geschikt is. Speel je een escaperoom met je familie, huisgenoten of goede vrienden, dan wordt het geheid lachen, gieren en brullen. Bij mensen die je goed kent, durf je immers je ware gezicht te laten zien. Als het stresslevel omhoog gaat, kan dit dus voor situaties zorgen waar je na de escaperoom heel hard om kunt lachen. Maar ook voor gezelschappen die elkaar minder goed kennen, is een escaperoom een goede activiteit. Het is daarom de ideale activiteit voor een vrijgezellenfeest, een introductiedag van een studie of een bedrijfsuitje. Het spelen van een escaperoom kan er zelfs voor zorgen dat je andere kwaliteiten van je medespelers ontdekt. Hierdoor is het ook heel goed voor teambuilding!

2. Je kunt even ontsnappen aan de realiteit

Een escaperoom is daarnaast een van de weinige uitjes, waarbij je je in een compleet andere wereld bevindt. Je lost allerlei puzzels en raadsels op die je in het dagelijks leven niet vaak tegenkomt. Je kunt dus echt even ontsnappen aan de realiteit. Dan is de escaperoom vaak ook nog zo ingericht dat je je op een bijzondere locatie bevindt. Want zeg nou zelf: hoe vaak ben jij ontsnapt uit een lab, een hotelkamer of een safehouse? Dit soort escaperooms kun je allemaal spelen. Hoe tof! Omdat je ook zelf degene bent die ontsnapt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een videogame, is de ervaring vele malen leuker. Als het gelukt is voel je je echt trots en heb je een voldaan gevoel, omdat je iets bereikt hebt.

3. Het maakt niet uit welk weer het is

Dan nog een goot voordeel van escaperooms: je kunt een escaperoom altijd spelen ongeacht welk weer het is! De meeste escaperooms bevinden zich namelijk binnen. Er is immers een hele set gemaakt waar ook allerlei apparatuur achter schuilgaat. Een escaperoom kan dus niet blootgesteld worden aan de weersomstandigheden. Dit maakt het een ideaal uitje voor de minder mooie dagen. Heb je dus een vrijgezellenfeest, familiedag of huisweekend en is het (plotseling) slecht weer? Dan kun je toch een hele leuke dag organiseren door een escaperoom te spelen. Maar ook als het warm is, is het leuk om een escaperoom te spelen. Doordat de escaperoom helemaal afgesloten is, kan het in een escaperoom juist koel zijn op de hele warme dagen. Je mist dan dus wel wat zon, maar de ervaring van een escaperoom is het vaak dubbel en dwars waard!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.