Skip to main content
Tandarts in Rotterdam

Als je in Rotterdam gaat wonen tijdens je studententijd is handig om ook een tandarts in Rotterdam te zoeken. Vaak moet je 1 keer per jaar of half jaar op controle komen. Maar het kan ook gebeuren dat je plotseling mondzorg nodig hebt. Het is dan wel zo fijn als je niet eerst naar de andere kant van het land hoeft te reizen.

Tandarts vinden in Rotterdam

Ga je in Rotterdam wonen en heb je geen zin om naar je oude tandarts te reizen? Zoek dan een nieuwe tandarts in Rotterdam. Op de website zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van tandartsen in Rotterdam. Vraag ook eens aan andere studenten bij welke tandarts zij zitten. Misschien weten zij wel een goede tandarts bij jou in de buurt.

Als je een idee hebt van welke tandartsen er bij jou in de buurt zijn, dan kan je wat extra onderzoek doen. Bekijk bijvoorbeeld eens de website van de tandarts. Zo krijg je een beter idee van de praktijk en de mensen die er werken. Kijk ook of er andere specialisten bij de praktijk zijn aangesloten, zoals een mondhygiënist. Vergeet ook niet om te checken of de betreffende tandarts wel nieuwe patiënten aanneemt. Ben je aanvullend verzekerd voor mondzorg? Zoek dan ook uit of de tandarts een contract heeft met je zorgverzekering. Als de tandarts geen contract met je zorgverzekeraar heeft, krijg je vaak minder vergoed dan bij een tandarts die wel een contract heeft. Let hier dus op!

Tip: vind ook een huisarts in Rotterdam.

Overstappen van tandarts

Je mag in Nederland op elk moment overstappen van tandarts. Als je een nieuwe tandarts hebt gevonden die patiënten aanneemt, kun jij je dus meteen inschrijven. Meestal kan je je online op de website van de tandarts aanmelden. Als je inschrijving is goedgekeurd, moet je alleen nog even contact opnemen met je oude tandarts. Laat weten dat je overstapt naar een andere tandarts en vraag of zij je dossier naar de nieuwe tandarts willen sturen. Je hoeft geen reden op te geven waarom je overstapt naar een andere tandarts.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.