Skip to main content
GGD Rotterdam

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) bevordert en beschermt de gezondheid in Nederland. Elke regio heeft een GGD en er is ook een GGD in Rotterdam te vinden. Bij GGD Rotterdam-Rijnmond kun je als student onder andere terecht voor reisvaccinaties, informatie over seksualiteit en soms ook voor een gratis soa-test.

Gezond op reis

Misschien sta je er niet bij stil als je op reis gaat, maar je kunt in het buitenland flink ziek worden. Het is daarom altijd goed om de website van de GGD te raadplegen als je op reis gaat. Zij bieden up to date informatie over hoe je gezond blijft tijdens je reis en bij terugkomst in Nederland. Of je nou gaat bakken aan de Spaanse costa of gaat backpacken door Zuid-Amerika. Reisvaccinaties kun je ook bij de GGD halen. Of je een vaccinatie nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming en de reisduur. De GGD kan je adviseren over de vaccinaties die jij nodig hebt. Maak een afspraak of kijk op de website van het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Reisvaccinaties

GGD Rotterdam biedt onder andere vaccinaties tegen:

 • Bof Mazelen Rodehond (BMR)
 • Difterie Tetanus Polio (DTP)
 • Buiktyfus
 • Gele koorts
 • Hepatitis A (volwassenen)
 • Hepatitis A (kinderen t/m 17 jaar)
 • Hepatitis A + B (volwassenen)
 • Hepatitis A + B (kinderen t/m 15 jaar)
 • Hepatitis B (volwassenen)
 • Hepatitis B (kinderen t/m 15 jaar)
 • Meningokokken
 • Rabiës
 • Tekenencefalitis (FSME)
 • Japanse encefalitis

Aan vaccinaties zijn kosten verbonden, maar soms ben je voor een deel van deze kosten verzekerd. Als je zeker wilt weten of de kosten worden vergoed, is het verstandig om contact op te nemen met je zorgverzekering. De kosten van de verschillende vaccinaties zijn te vinden op de website van de GGD Rotterdam.

Afspraak reisvaccinaties GGD Rotterdam

Wil je een afspraak maken voor een reisvaccinatie? Dat kan online op de website van GGD Rotterdam of je kunt telefonisch een afspraak maken op het nummer 010 433 98 99.

Naar de afspraak moet je de onderstaande zaken meenemen:

 • Identiteitsbewijs
 • Zorgpas
 • Inentingsboekje (het gele vaccinatiepaspoort, bij kinderen eveneens het vaccinatieoverzicht van het Rijksvaccinatieprogramma)
 • Reisroute
 • Overzicht van medicijngebruik

Soa's en seksualiteit

Als je seksueel actief bent tijdens je studententijd, dan heb je misschien vragen op het gebied van seksualiteit. Jongeren onder de 25 jaar kunnen met al hun vragen over seks, soa's, anticonceptie, liefde en het lichaam terecht bij het Sense spreekuur. Denk je dat je een soa hebt opgelopen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een gratis soa-test bij de GGD. Je mag bij de GGD een soa-test doen als je jonger dan 25 jaar bent en een verhoogd risico loopt. Dit is bijvoorbeeld als je klachten hebt die wijzen op een soa, gewaarschuwd bent door een bedpartner of te maken hebt gehad met seksueel geweld. Voor een soa-test bij GGD Rotterdam kun je online een afspraak maken. Je kunt ook bij je huisarts terecht voor een soa-test of een anonieme soa-test thuis doen. Lees meer over alle mogelijkheden op de pagina soa testen Rotterdam.

Contact GGD Rotterdam-Rijnmond

Schiedamsedijk 95
3011 EN Rotterdam

010 433 99 66
ggdrotterdamrijnmond.nl

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.