U bent hier

Studeren in Rotterdam

De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Rotterdam heeft diverse Hogescholen en (als enige stad twee!) Universiteiten die tientallen HBO en WO studies aanbieden. Ook kun je in Rotterdam makkelijk de overstap van MBO naar HBO maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Rotterdamse studentenverenigingen?

Universiteiten in Rotterdam

In Rotterdam heb je de Universiteit voor Humanistiek en de Erasmus Universiteit. De Universiteit voor Humanistiek is een kleine levensbeschouwelijke universiteit en de Erasmus Universiteit biedt onderwijs op vier domeinen. Lees hier welke!

Hogescholen in Rotterdam

In Rotterdam heb je veel hogescholen waar jij je HBO-opleiding kunt volgen! Je hebt bijvoorbeeld hogescholen waar verschillende opleidingen gegeven worden zoals Hogeschool Rotterdam of je kunt met je kunsttalent terecht bij de Willem de Kooning Academie!

Studentenverenigingen in Rotterdam

Rotterdam heeft een ruim aanbod aan studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen of religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

Eurekaweek

Tijdens de Eurekaweek, de Erasmus Universiteit Rotterdam Eerstejaars Kenningsmakings Activiteiten, maak je o.a. vrijblijvend kennis met Rotterdamse studentenverenigingen, studies, studiegenoten en de stad Rotterdam. Lees meer.

Waarom studeren in Rotterdam?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Rotterdam de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Rotterdam?

van MBO naar HBO

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het MBO en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie...